tuga, tuga, tug

Preminuo Siniša Mihajlović: Napustio nas okružen porodicom, posle duge i teške borbe

1

Kako javljaju italijanski mediji, legendarni srpski fudbaler i trener preminuo je posle višegodišnje borbe s leukemijom

foto: ANDREA SPINELLI / ALAMY / ALAMY / PROFIMEDIA
foto: ANDREA SPINELLI / ALAMY / ALAMY / PROFIMEDIA

Jedan od najboljih srpskih fudbalera ikada, a kasnije i trener Siniša Mihajlović preminuo je posle teške i duge bolesti u 53. godini života, prenosi Kurir pisanje italijanskog Gazeta Delo Sport.

 

Mihajlović je umro u bolnici u Italiji okružen porodicom. Njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo prethodnih dana, više puta je pobeđivao opaku bolest, ali je leukemija "pokazala zube" i zauvek ugasila njegov život.

 

Rođen je 20. februara 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 1988. u Vojvodini. U decembru 1990. kupila ga je Crvena zvezda za milion maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslovenskom fudbalu. U dresu crveno-belih više je igrao po sredini, a tek odlaskom u Romu, leta 1992, počinje da igra na poziciji "levog beka". Dve godine kasnije je u Sampdoriji, i tu je "libero". Sledi angažman u Laciju, a kopačke o klin okačio je u Interu.

 

Siniša Mihajlović
foto: Bildbyran / Zuma Press / Profimedia

 

Tokom karijere osvojio je 16 trofeja: pet prvenstvenih titula, Kup šampiona, Kup kupova Evrope, četiri kupa Italije, Interkontinentalni kup, Superkup Evrope i tri superkupa Italije.

 

Do danas drži rekord u Seriji A sa 28 postignutih golova iz slobodnih udaraca. U Brazilu su mu jednom merili snagu šuta i utvrdili da je lopta išla brzinom od 165 kilometara na sat.

 

1 / 9 Foto: PA PHOTO EPA/SRDJAN SUKI/ma/rc

 

U istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu bilo je i drugih legendarnih izvođača slobodnih udaraca, ali Miha se pokazao najkreativnijim.

 

 

makonda-tracker