emotivno

"Ako moram u rat, idem sa njim!": Ovako je Zlatan Ibrahimović govorio o Siniši Mihajloviću

0

Tužna vest o smrti Siniše Mihajlovića oživela je stara sećanja na ovog velikog čoveka 

foto: FREZZA LAFATA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
foto: FREZZA LAFATA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini života posle duge i teške borbe za leukemijom.

 

Siniša je neko ko je ostavio dubok trag u svetu fudbala, a posebno u Italiji gde je proveo najveći deo igračke i deo trenerske karijere.

 

Između ostalog, izgradio je veliko prijateljstvo i sa Zlatanom Ibrahimovićem koji je u mnogo navrata govorio u superlativima o njemu.

 

 

- Mislim da je Siniša sjajan čovek. Srećan sam što ga lično poznajem. Na početku se nešto nismo voleli, ali čim sam došao u Inter odmah smo se zavoleli. Često sam govorio: 'Ako bih morao da idem u rat, Siniša bi bio u prvom, a ja u drugom redu - rekao je Ibrahimović.

 

Sličnog mišljenja je bio i Srbin kada je u pitanju Ibrahimović.

 

- Želeo sam da ga 'ubijem' kada smo igrali protiv Juventusa. Mislio sam sve najgore o njemu. Na sreću ništa loše se nije desilo, a kada je došao u Inter shvatio sam koliko je dobar momak. Ponosam sam što ga ima za prijatelja - govorio je Mihajlović.

 

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlovićfoto: Bildbyran / Zuma Press / Profimedia

 

Ibrahimović je poručio još kako je Mihajlović jači i od njega tokom borbe protiv leukemije:

 

- Rekao sam mu: "Reci mi šta ti treba, bilo šta, uradiću - istakao je Ibra u periodu kada se bivši fudbaler Crvene zvezde borio sa strašnom bolešću, koju je na kraju nažalost izgubio.

 

Siniša Mihajlović i Zlatan Ibrahimović bili su deo čuvenog muzičkog festivala u Sanremu prošle godine.

 

 

Italija je gledala i uživala u nastupu Siniše Mihajlovića i njegovog starog prijatelja Zlatana Ibrahimovića na čuvenom muzičkom festivalu Sanremo, ali nije samo to obeležilo ovaj spektakl - bilo je mesta i za tužnu priču ovog tandema, ali sa srećnim krajem.

 

Dvojica nekadašnjih saigrača su pevala na bini, jedan drugog "peckali" izjavama, ali su imali i ozbiljnih tema poput Mihajlovićeve borbe protiv leukemije, piše Sportal.

 

Siniša Mihajlović
foto: EPA/LANCIA

 

- Nikada nisam mislio da će se takva stvar meni desiti, a onda se u jednom trenutku ceo moj život promenio. Bio sam jako tužan dva-tri dana, a onda sam ustao i izbacio svu negativnu energiju i počeo da razmišljam pozitivno – rekao je tada Mihajlović.

Potom je Zlatan govorio o toj temi.

 

- Kada sam čuo tu vest, nisam imao snage da ga pozovem. Nekoliko dana je prošlo, pozvao sam ga i nisam bio u stanju da pričam. Na kraju je on mene uveravao da će sve biti kako treba. To je bilo posebno iskustvo, jer obično to ja radim drugima - istakao je Ibrahimović.

 

makonda-tracker