(Foto)

Slika i prilika slavnog oca: Ćerka Bore Todorovića je jedna od najobrazovanijih žena koja pleni harizmom i skromnošću

0

Slavni Bora Todorović je uvek isticao da su deca njegovo najveće blago koje je stekao u životu.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Bora Todorović je bio proslavljeni srpski glumac koji je ostavio veliki pečat za sve buduće generacije. Iz braka sa balerinom Snežanom Matić dobio je sina Srđana, koji je krenuo očevim stopama i već decenijama važi za jednog od najboljih i omiljenih glumaca.

 

Srđan Žika Todorović vrlo često deli različite porodične uspomene na društvenim mrežama, međutim, u javnosti su malo zastupljene njegove sestre po ocu, Dana i Tara, sa kojim je Žika u odličnim odnosima.

Bora je nakon razvoda od Snežane, otpočeo vezu sa izvesnom Karolinom i s njom dobio dve ćerke, a o roditeljstvu je pričao jednom prilikom.

 

— Svakako rađanje dece Srđana, Dane i Tare. Možda je banalan odgovor, ali to je činjenica. Bilo je dosta srećnih trenutaka i nemam pravo da kažem da sam nezadovoljan svojim životom. Živeo sam i živim jedan lep i pun život, uspešan na sceni, a i privatno — rekao je glumac s ponosom svojevremeno.

 

Bora Todorović
foto: Youtube Printscreen

Dana Todorović je medijima skoro nepoznata, ne voli da se eksponira, a možda bi trebalo jer je svojim uspehom to zaslužila. Rođena je 1977. godine, a školovala se u Budimpešti, Detroitu, Indijanapolisu i Njujorku, a studije drame završila je u Londonu. 

Šest godina je radila kao prevodilac u Ujedinjenim nacijama, a njen prvi roman “Tragična sudbina Morica Tota” preveden je na nemački i engleski jezik. Roman “Park Logovskoj” posvetila je ocu Bori koji je bio njen uzor u životu.

Neverovatna sličnost između Dane i oca je primetna na svakoj fotografiji, a s obzirom da se i ona i Žika trude da očuvaju uspomenu na slavnog oca, jedna od njenih poslednjih objava je upravo sa njim.

 

Dana je objavila crno-belu fotografiju sa Borom uz opis "omiljena zajednička" i time pokazala koliko liči na oca, ali i pokupila samo pozitivne komentare.

 

 

makonda-tracker