tragedija

Ubijena je u 26. godini, u devetom mesecu trudnoće: Jeziv zločin koji je potresao Holivud i danas se prepričava

0

Nekadašnja supruga Romana Polanskog tog kobnog dana je bezbrižno sedela i brojala dane do porođaja, a onda je usledila tragedija
 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Šeron Tejt brutalno je ubijena u devetom mesecu trudnoće, u sopstvenom domu u Sijelo drajvu 10050.


Kobnog dana u stravičnom pokolju na Beverli Hilsu, koji su izvršili članovi kulta "Porodica" Čarlsa Mensona, život je izgubila u 26. godini holivudska glumica Šeron Tejt.

 

 

Bila je jedna od najlepših žena filmske industrije. Supruga Romana Polanskog odbrojavala je poslednje dane do porođaja i kobne večeri je bila u društvu nekolicine prijatelja, a njen suprug je trebalo da se vrati kući.

 

Nesrećna glumica je izbodena na smrt, a obdukciijom je utvrđeno da je zadobila 16 uboda nožem.

 

Svirepo ubistvo počinili su članovi kulta Čarlsa Mensona, a sve se odigralo u vili koju je Šeron delila sa suprugom, rediteljem Romanom Polanskim.

 

Šeron Tejt
Šeron Tejtfoto: Profimedia

 

Polanski je tada boravio u Londonu, a Šeron, da bi imala društvo, pozvala je četvoro prijatelja u njihovu vilu u Sijelo drajvu 10050. Prvo su tokom dana uživali u druženju, večerali u restoranu i u vilu stigli uveče oko 22.30. Ujutru je kućna pomoćnica zatekla beživotna tela.

 

"Porodica" Čarlsa Mensona po njegovoj naredbi odlučila je da usmrti sve koji se nalaze u vili Romana Polanskog, jer je ona u pomračenom umu monstruma predstavljala simbol odbacivanja ljudi.

 

Menson je uhapšen u oktobru iste godine i zajedno sa svojom sektom osuđen na smrt, a kasnije je kazna preinačena u doživotnu robiju.

 

 

makonda-tracker