nagrađena aplauzom

"To što sam Željkova ćerka neće uticati na moju karijeru": Sandra Mitrović postigla VELIKI USPEH i oduševila Nišlije

1

Ćerka Željka Mitrovića je nakon niza kratkih filmova snimila i prvi dugometražni, i to sa sjajnom glumačkom ekipom

foto: Radule Perišić/ATAImages
foto: Radule Perišić/ATAImages

Na Filmskim susretima u Nišu sinoć je predstavljen film "Komedija na tri sprata", u režiji mlade Sandre Mitrović.


U pitanju je nje ostvarenje u kom ćemo gledati Slobodana Bodu Ninkovića, Vesnu Trivalić, Dragana Gagija Jovanovića, Miodraga Radonjića i Pavla Mensura, a film donosi priču o različitim likovima koji žive u usamljenoj zgradi.


Dugo sam živela van naše zemlje želela sam da dočaram taj jedinstven osecaj koji postoji samo kod nas - bliskost i prisnost koja postoji medju komšijama. To je zaista nesto što je vrlo specifično i meni veoma drago, daje osećaj topline i pripadnosti – izjavila je Sandra na konferenciji za medije u Nišu.

 

Mitrovićeva se, inače, obrazovala u Londonu, a potom i na Univerzitetu "Kolumbija", a ovo je njen prvi dugometražni film, nakon što je režirala osam kratkim filmova


Nju je na premijeri podržala porodica – otac Željko Mitrović, vlasnik TV Pink, i majka Sonja Mitrović Hani, popularna pevačica iz devedesetih.

 


Kako je pre šest godina u jednom intervjuu istakla, ona je sigurna da se na njenu karijeru neće odraziti to što je ćerka jednog od najmoćnijih ljudi u zemlji.


To što sam Željkova ćerka neće preterano uticati na moju karijeru, s obzirom na to da se bavim umetnošću – istakla je ona tokom studija u Americi. – Ovde nikoga ne zanima ko si, šta si, ko su ti roditelji. U Srbiji je to malo drugačije, ali kada iza sebe imaš diplomu, svoj rad i trud, niko ti to ne može osporiti.

 


Sandrin magistarski rad "Poslednji poziv" uvršten je u pet najboljih studentskih projekata za tu godinu, na pitanje ko je ponosniji na nju, otac ili majka, rekla je prošle godine:


Pomenuto priznanje dobila sam od najstarije filmske organizacije Amerike, što mi je omogućilo da budem njihov čan i godinu dana prisustvujem pretpremijerama. Imala sam čast da sedim kraj nekih od najvećih glumačih i rediteljskih imena. Dobila nagradu ili ne, mama i tata su uvek ponosni na mene, često crvenim zbog njih. Mami sam uvek najbolja i ne postoji stvar koju za mene ne bi uradila. Uvek mi je bila vetar u leđa. Tata je takođe uvek bio tu, podrška na svoj način, možda veći kritičar. Ume da mi kaže: "Ovo si mogla drugačije", ali to najčešće uradi kada bude kasno (smeh).

 

Kako je istakla za Story, njeni roditelji su nakon razvoda ostali u odličnim odnosima, što joj je izuzetno značilo.

 


Imala sam sreću što su on i mama nakon razvoda ostali dobri prijatelji. Učili su nas da je porodica stub svega, da moramo da se držimo zajedno i volimo. Volimo da smo svi zajedno, s povodom ili bez njega. Brat je nedavno dobio dete, tako da se lagano širimo – objasnila je Sandra.

 

Sonja Mitrović Hani, koja se povukla iz javnosti pre mnogo godina, jednom prilikom je 2009. dala intervju u kom je pričala o svom pristupu u vaspitanju dece i odnosu sa bivšim suprugom.

 

 

Smatram da roditelji moraju da budu širokih shvatanja i da decu moraju pustiti da neke stvari osete na svojoj koži. Sandra je više povukla na Željka, naročito njegovu ambicioznost, brzo razmišljanje i gestikulaciju, na mene liči samo po tome što ne pokazuje svoja osećanja, dok kod Saše prepoznajem mnogo svojih osobina. Deca su bila mala kada smo se Željko i ja razveli i to je prednost u celoj priči, kao i to što imaju tatu koji je praktično stalno uz njih. Svaki razvod je negde duboko u duši traumatičan, ali Željko i ja smo se razveli civilizovano i bez ružnih reči. Vreme leči sve, patnje prođu i nastaje prijateljski odnos – istakla je.

 

 

makonda-tracker