Hani i Sandra Mitrović: Među nama nema tajni

0
Pevačica i muzički producent Sonja Mitrović Hani govori kako je podnela razvod od vlasnika kompanije Pink Željka Mitrovića, ali i odgojila njihovo dvoje dece, ćerku Sandru i sina Aleksandra
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Pevačicu, muzičkog producenta, aranžera, kompozitora i tekstopisca, Sonju Mitrović Hani, život je naučio da se bori sa nepredvidivim situacijama, što joj je znatno olakšalo odgajanje dvoje dece, danas osamnaestogodišnje Sandre i dve godine mlađeg Aleksandra. Njena ljubav, brak i razvod sa vlasnikom medijske imperije Pink, Željkom Mitrovićem protekla je bez velike pompe i ružnih reči, a godinama su važili za primer civilizovanog rastanka, budući da im je najbitnije bilo da ne ispaštaju njihovi naslednici.

- Nije mi bilo teško da uskladim karijeru i majčinstvo jer sam oduvek imala granicu u svemu. Dok sam pevala, nikada nisam odlazila na turneje koje su trajale po mesec dana i trudila sam se da u svakom trenutku budem posvećena deci i da od kuće ne odsustvujem duže od tri dana. Istina, u odgajanju svojih mališana imala sam nesebičnu pomoć Željkove i moje porodice, koje su bile i uvek su tu kada je potrebno. Podrška porodice jeste nešto najosnovnije i oduvek sam mrzela izraz samohrana majka. Ja nikada sama nisam hranila svoju decu jer oni imaju svog oca. Možda sam više vremena provela s njima od Željka, ali i u svakom braku je normalno da je jedan od roditelja prisutniji u životu dece. Bilo je mnogo odricanja i sa Željkove i sa moje strane kako bismo im podarili kvalitetno odrastanje. Mnogo stvari sam žrtvovala, ali ne postoji ništa značajnije od osećaja zadovoljstva svojim i njihovim životima - kaže Sonja koja se od Željka razvela pre petnaest godina.

- Smatram da roditelji moraju da budu širokih shvatanja i da decu moraju pustiti da neke stvari osete na svojoj koži. Sandra je više povukla na Željka, naročito njegovu ambicioznost, brzo razmišljanje i gestikulaciju, na mene liči samo po tome što ne pokazuje svoja osećanja, dok kod Saše prepoznajem mnogo svojih osobina. Deca su bila mala kada smo se Željko i ja razveli i to je prednost u celoj priči, kao i to što imaju tatu koji je praktično stalno uz njih. Svaki razvod je negde duboko u duši traumatičan, ali Željko i ja smo se razveli civilizovano i bez ružnih reči. Vreme leči sve, patnje prođu i nastaje prijateljski odnos - objašnjava Sonja čija mezimica svojoj majci poverava skoro sve tajne, pa i detalje veze sa devet godina starijim momkom.

- Imamo potpuno otvoren odnos, iako često kaže kako je smaram, kao i svaka majka. Ne vidim ništa loše u tome što se zabavlja sa devet godina starijim muškarcem jer je prošao moju kontrolu. Znam koliko su nezreli momci njenih godina i baš zato smatram da je bolje što je s nekim ko je prošao taj period i sigurno neće, recimo, sesti pijan za volan kako bi je dovezao kući – kaže Hani, dok Sandra koja već drugu sezonu zaredom vodi emisiju Čitaj između redova na TV Pink, sledeće godine planira da u inostranstvu upiše režiju i glumu.

- Tata uvek kritikuje moj fizički izgled, pa i kada se ugojim nekoliko kilograma, a mama više obraća pažnju na sadržaj emisije. Odlično se slažem sa roditeljima, sporimo se samo oko sitnica, kao na primer do kada mogu da ostanem u diskoteci ili kada ne sredim sobu. Što smo stariji, to se brat i ja bolje slažemo i u mnogim stvarima sam mu uzor, kao i sestrama po ocu Kristini i Andrei. Ljubavne tajne delim i sa mamom i tatom jer znam šta kod koga bolje prolazi. Tati se još ne sviđa da upoznaje moje momke, a sa mamom imam tu praksu – zaključuje Sandra Mitrović.

Nikola Rumenić

makonda-tracker