pravda nije uvek zadovoljena

Bili su obožavani, a skončali — tragično: Srpske zvezde koje su BRUTALNO UBIJENE, a za njihovu smrt NIKO nije odgovarao

0

Slučaj ubijene pevačice Jelene Marjanović, koji godinama potresa region, konačno je dobio epilog. Njen suprug Zoran osuđen je za njeno ubistvo, ali pravda nije zadovoljena u slučaju više naših poznatih ličnosti koje su tragično stradale od nečije ruke

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Viši sud u Beogradu doneo je danas presudu kojom je Zoran Marjanović proglašen krivim za ubistvo supruge i pevačice Jelene Marjanović, piše Kurir.
Marjanović je osuđen na 40 godina zatvora i odmah će otići u Centralni zatvor, javili su domaći mediji.


Slučaj pokojne Jelene Marjanović jedan je od događaja koji su potresli čitav region i jedan od prvih slučajeva ubistva o kojima su mediji izveštavali gotovo svakodnevno godinama.

 

Nekadašnja učesnica muzičkog takmičenja "Zvezde Granda" nije jedina poznata ličnost u našoj zemlji čiji je život prekinut na tako brutalan način, a ovo su najpotresniji slučajevi ubijenih domaćih zvezda.


Među prvim poznatim ličnostima koje skončale usled zločina bila je Merlinka.

 

Merlinka, Vjeran Miladinović Merlinka
foto: Youtube Printscreen

Vjeran Miladinović Merlinka, prva transrodna osoba koja se nije skrivala u javnosti, ubijena čekićem u Beogradu 2003. godine. Dvojica osumnjičenih su na suđenju oslobođeni zbog manjka dokaza.


Glumac Dragan Maksimović Maksa, jedan od najcenjenijih umetnika svog vremena napadnut je poizlasku iz kafane u noći između 17. i 18. novembra 2000. godine.

 

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen

 

Okupljeni navijači najpre su maltretirali Maksimovića u lokalu jer su mislili da je Rom, budući da je bio tamnije puti, posle čega je vlasnik kafane izbacio nasilnike napolje. Oni su ga sačekali na stepeništu na Zelenom vencu i mučki tukli.


Glumac, koji je bio astmatičar i dijabetičar i nedavno je operisao kataraktu, pao je u komu i mesecima bio u bolnici, a povredama je podlegao 4. februara 2001. godine.

 

Ubijen je bio i košarkaš Partizana Haris Brkić, koji je tragično izgubio život u 26. godini.

Nepoznati napadač je 13. decembra 2000. godine, ispred hale Pionir, ispalio dva metka u Brkića. Sportista je malo ranije izašao iz dvorane jer se nije osećao dobro, a ubrzo potom s parkinga su se začuli pucnji. Košarkaš je povredama podlegao dva dana kasnije, nakon što mu je jedan metak završio u predelu jagodične kosti, a drugi ispod oka.


Za ovaj stravičan zločin niko nikad nije odgovarao, niti je bilo uhapšenih.


Još jedan slučaj koji je potresao javnost bilo je ubistvo pevačice i plesačice Ksenije Pajčin, jedne od najpopularnijih javnih ličnosti na Balkanu krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih.

 

1 / 4 Foto: Kurir

 

Pevačicu je ubio njen dečko i poznati maneken Filip Kapisoda na samom izlazu iz Ksenijinog stana, nakon jedne svađe. Nakon što je ubio Kseniju, Filip je otišao u sobu i pucao sebi u usta pištoljem za koji nije imao dozvolu.

 

 

makonda-tracker