iz srca

"Danas sam zaplakala za sve nas..." Trudna ćerka Merime Njegomir objavila dirljivu poruku

0

Jelena Njegomir, ćerka jedne od najvećih regionalnih zvezda narodne muzike, ponovo će postati mama

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Diva narodne muzike Merima Njegomir napustila nas je u novembru prošle godine posle kraće i teške bolesti, a iza sebe je ostavila veliku porodicu: ćerke Milicu, Ljubicu, Jelenu i sina Marka.


Njeni najmiliji teško su podneli ovaj gubitak, a sada u porodicu stiže velika radost — novi član.


Naime, Jelena Njegomir, ćerka slavne pevačice, podelila je na Instagramu fotografiju kojom je pokazala svoj trudnički stomačić, a uz nju i važnu poruku o tome koliko treba voleti sebe i sopstveno telo.

 

Danas sam zaplakala za sve nas što u savršenom tražimo manu. Za svaki udah u kom nismo svesne kako smo božanstvene. Od Boga stvorene. Danas sam od zahvalnosti zaplakala za sve što moje telo radi za mene, uprkos mom trudu da ga menjam. Da ga vređam. Setila sam se — napisala je Jelena. — Ljubila sam grudi koje dišu, srce koje kuca, ruke koje grle, noge što koračaju i um koji me vodi gde god poželim, mazila svoju kosu — glasnika mog trpljenja. Žao mi je za svaki dan kada sam to zaboravila.

 

Jelena Njegomir
foto: Instagram/Jelena Njegomir

Kako je ona istakla, najveći kritičari naših tela smo mi sami i često smo prema sebi prestrogi i pregrubi.


Nema većeg tamničara od nas samih, nema kritičara spolja, nema kontrolora, nema mučitelja — slobodne smo. Ali biramo da se samopovređujemo. Ugnjetavamo. Dok krijemo da smo ranjene. Danas vadim ružino trnje iz butina, skidam lance sa ruku, kacigu sa glave i nož iz srca — poručila je Jelena.


Kako je istakla, konačno je videla sebe i osvrnula se na sve štp je vodilo aktuelnom trenutku.

 

1 / 4 Foto: Instagram/Jelena Njegomir


Danas se vidim. Volim sve što sam dobila i stekla. I korake koji su me vodili do ovde, ljubim. Svaki me je doveo do najdubljeg saosećanja sa sobom. Oni koji su boleli ti su me ogolili da bolje sebe prepoznam. A između koraka nosila me duša. Rešena da me vrati kući — istakla je.

 

Jelena Njegomir je, inače, trener za lične promene, a već je mama devojčice po imenu Zoi. Kako je jednom prilikom otkrila, ona je o pozitivnom načinu razmišljanja učila je upravo od svoje majke još kada je bila dete, a njene životne lekcije danas i primenjuje.

 

 

makonda-tracker