"Ovaj je moj!"

Srđan joj to nikad nije oprostio: Dijana Đoković se prisetila emotivnog trenutka od pre 35 godina

1


Majka našeg najboljeg tenisera nedavno se osvrnula na jedan od najsrećnijih dana u svom životu

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Dijana Đoković, majka najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, nedavno je u emisiji "Dok anđeli spavaju" pričala o trenutku kada je postala majka.


Novak je došao na svet 22. maja 1987. godine, a Dijana se prisetila kako je izgledao kad ga je prvi put ugledala. Kako je ispričala, već s prvim udasima života bio je grlat.


Čim su mi ga doneli, znala sam da je moj. Bio je jedini bez povoja na glavi, taman, drao se kao magare. Odmah sam rekla: „Ovaj je moj, garant!“ (smeh) Od prvog dana je bio grlat, a izgledao je kao beba od tri meseca — ispričala je ona kroz osmeh.

 

Novak Đoković
foto: Youtube Printscreen

Kako je istakla, "prebacila" je termin za porođaj, pa je Novak rođen nekoliko dana kasnije nego što su očekivali. Tako je on danas u horoskopu Blizanci, a ne Bik, što njegovom ocu Srđanu, priča Dijana, nije bilo po volji.

 

1 / 8 Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Trebalo je da se rodi u znaku Bika, ali je „pretekao“ nekoliko dana. To mi Srđan nikad nije oprostio. Zašto nije Bik, nego je prešao u Blizance, ali šta ja da radim kad dete neće napolje. Bilo mu je lepo u maminom stomaku, pa smo morali da izazovemo porođaj. Kada se konačno rodio, bio je velika beba, imao je četiri kilograma i 250 grama — ispričala je Dijana.

 

Kako je istakla, posle porođaja se teško oporavljala.

 

Srđan Đoković, Dijana Đoković
foto: Milan Maricic/ATAImages

On je mene „pojeo“ iznutra. Četrdeset dana nisam mogla da dođem sebi i da vratim organe na mesto. Skoro da nisam mogla da dišem posle porođaja, u stomaku sam imala rupu. Ali, Bogu hvala, sve je bilo kako treba — ispričala je Novakova majka.


Posle njega, na svet su došla i njegova mlađa braća Marko i Đorđe.
 

 

makonda-tracker