decenijama su zajedno

"Prvo sam zapazio njenu siluetu": Evo kako su se upoznali Srđan i Dijana Đoković i kako joj je on odabrao NOVO IME

4

Jedan od najpoznatijih parova naše javne scene i roditelji tenisera Novaka Đokovića svojevremeno su se prisetili mladosti i početka zabavljanja, a otkrili su i jedan detalj o Dijani koji nije bio poznat

foto: Milan Maricic/ATAImages
foto: Milan Maricic/ATAImages

Roditelji Novaka Đokovića Srđan i Dijana obično ne pričaju previše o svojoj privatnosti, a pre izvesnog vremena su tokom gostovanja u jednoj emisiji otkrili manje poznate detalje o svojoj porodici.


Đokovići su, naime, u emisiji "Balkanskom ulicom" pričali o svom životu, sinovima i odgajanju šampiona, a tom prilikom su otkrili i da je Dijana svojevremeno dobila novo ime. Par je tada pričao o svom zabavljanju, o tome kako su se zavoleli vrlo mladi i da je Dijana odlučila da se uda za Srđana pre nego što je ostvarila neke ciljeve poput završavanja fakulteta.


To što je ona uradila i što je istrpela svih ovih godina, to je stvarno neverovatno. I mene, i ja sam težak, naravno... I sve te naše okolnosti. Deca odrastala, kako smo živeli, 17 godina smo bili u tuđim stanovima, ona je radila, dojila Đoleta, čuvala Marka i slala novac Noletu i meni dok smo putovali po turnirima. Nije bilo lako. Retko koja žena bi to izdržala — rekao je Srđan ponosan na supruga.

 

Naime, ona se pre više od tri decenije krstila u pravoslavnoj crkvi, a suprug joj je tom prilikom odabrao ime — Milica. Kako je Dijana istakla, to je lepo ime, ali obično je tako niko ne zove.

 

1 / 5 Foto: Profimedia


Kako je tada Srđan istakao, seća se jasno trenutka kad je upoznao svoju suprugu.


Bila je u skijaškom kombinezonu, na vrhu planine Kopaonik. Prvo sam zapazio njenu siluetu. Došla je da skija i da polaže za učitelja skijanja "nasankala se" — rekao je Đoković.


Par se nije dugo viđao, a na početku njihove veze zbog ednog nesporazuma Srđanova porodica je mislila da se on ženi pevačicom.


Mi smo imali veoma kratko vreme za upoznavanje, ali smo naravno upoznali jedni druge sa roditeljima, niko ništa nije krio. Sigurna sam da su njegovi roditelji obratili više pažnju na to odakle sam ja. U jednom momentu sam čak postala pevaljka. Naime, Srđanova pokojna majka je zvala sestru koja je malo nagluva i rekla: "Srđan se ženi". Ona je odgovorila: "Super, odakle je mlada". Srđanova mama kaže: "Hrvatica", a sestra uzvraća: "Aaa, pevačica... Ma nema veze" — ispričala je Dijana.

 

 

makonda-tracker