ispovest koja mami suze

„ŽELELA BIH DA GA UHVATIM ZA RUKU, DA NEGDE ODEMO SAMO NAS DVOJE“: Dijana Đoković priznaje da je OSTALA ŽELJNA Novaka

1

Majka jednog od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta podelila je svoju ispovest o teškom životu dok je njen najstariji sin odrastao i istakla da je, pored brojnih putovanja i treninga, danas željna Novaka

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Dijana Đoković, majka našeg i možda svetskog najboljeg tenisera, osvrnula se u premijernoj epizodi serijala “Majke šampioni” na televiziji Arena Sport na odrastanje svog sina i objasnila da joj je već od njegovog rođenja bilo jasno da je on poseban.


Novak od malena nije bio kao sva druga deca. Ne pričam o tenisu, već o njemu kao malom detetu. Uvek se razlikovao od ostale dece jer je bio mnogo zreliji. Voleo je da se igra, ali mu je pažnja bila drugačije usmerena. Nije imao blentav pogled, već čist, otkad se rodio. Otkada se rodio, bio je drugačiji u startu, jedini nije imao povez oko glave posle porođaja, nego je imao crnu kosu i drao se kao magare, znala sam da je moj – prisetila se Dijana.


Ona je istakla da ipak nije ni slutila kakva ga budućnost čeka.


Nisam mogla da pojmim da će da bude svetski šampion, ni u najluđim snovima. Kada je počeo da igra tenis na umu na je bilo samo da se bavi sportom. Niko od nas nije igrao tenis. Kasnije, sa šest-sedam godina, pred polazak u školu ubacili smo ga u kamp na Kopaoniku gde je bila Jelena Genčić i Teniski klub Partizan. Tada ga je ona preuzela i rekla da nije videla talentovanije dete na ovim prostorima – priča Novakova majka.


Ona je podsetila koliko je tenis skup sport i priznala da se porodica Đoković mnogo odricala i živela teško jer su verovali da će njihov sin uspeti.

foto: Profimedia

Moj muž je mnogo puta već pričao o zelenašima i sve što je rekao je istina. Bila sam uključena u sve to. Ujutru kada se probudiš i nemaš čime da deci kupiš hleb i najosnovnije stvari, to boli – istakla je Dijana.


Ona se prisetila i dana kada je njen suprug Srđan morao da prati Novaka na turnire širom sveta dok je ona ostajala s mlađim sinovima Markom i Đorđem, bez dinara.

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker