ŽELEO JE DA BUDE SAM SA SVOJOM DECOM

"Na svakih pola sata iznose TELA U CRNIM KESAMA": Aco Pejović o TRAUMATIČNOM PERIODU koji je preživela njegova porodica

0

Aco Pejović se prisetio najtežih trenutaka u životu koji su mu, zasigurno, ostavili trajne posledice.

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Aco Pejović je naš poznati pevač koji uživa u skladnom braku sa suprugom Biljanom i sa njom ima tri ćerke, Magdalenu, Mariju i Ivu.

 

Ljubavna priča pevača je poprilično zanimljiva jer su se on i Biljana venčali posle sedam dana, a poznato je i koliko je on ponosan na svoje ćerke, sve tri su jako uspešne.

Ipak, jedan period je zauvek mogao da promeni život ove porodice. Biljana se jednog dana samo srušila ispred svojih studenata, a lekari su ustanovili da joj je pukla aneurizma u glavi. Po statisitkama, samo jedan pacijent od hiljadu preživi pucanje aneurizme.

 

Lekari su pozvali i njihovu decu kako bi se oprostili sa majkom jer porgnoze nisu bile dobre.

 

- Biljana je bila zdrava žena, nikad nije imala problema, nije ni znala da ima te aneurizme. To je kao jedan balon koji se stvori na krvnom sudu, ona je imala to urođeno i to dve na očnim aortama. Tri dana se žalila da je glava bolela, ali ništa nešto drugačije nego inače. Taj dan samo se srušila u amfiteatru pred studentima dok je držala predavanje i odmah su je odveli u Urgentni centar. To iščekivanje tamo, dok ona leži na stolu, ću zauvek pamtiti. Te ružne scene koje čovek mora da gleda, kako iznose svakih pola sata po jedno telo u crnim kesama, samo sediš i čekaš i prolazi ti kroz glavu da doktor izađe i kaže tebi 'to je to" - rekao je pevač jednom.

 

Aco ističe da nikada neće zaboraviti podršku kolega sa estrade jer su te noći svi došli da mu pomognu. Sa njim u bolnici tada su bili Svetlana Ceca Ražnatović, Lepa Brena, Aca Lukas, Ana Bekuta.

 

1 / 13 Foto: Damir Dervišagić

 

Nakon operacije usledio je novi period oporavka, ali ništa manje tešak i rizičan nego prethodni.

 

- Posle operacije bilo je užas videti je kako leži obrijane glave, sa rezovima. Posle toga užas je bio klincima objasniti šta su mogući scenariji. Nisam dozvolio nikome da mi dolazi kući, hteo sam da budem sam sa svojom decom, i onda sednem, zagrlim ih i kažem - možemo da ostanemo bez mame, ali sve to prođe, izdrži nekako čovek. Sve vreme mi je bila na pameti ta Cecina pesma 'Živ se čovek na sve navikne'... Kad smestim decu u krevet, odem u svoju sobu i iz sve glasa se derem i vrištim i molim Bilju da ne umre i da me ne ostavi - iskren je bio on.

 

Aco Pejović ne krije da je delom i sebe krivio zbog stanja svoje supruge, najviše zbog obaveza koje je imao, pa je na njoj bio veliki teret i pritisak, ali je istakao da su od tad oboje promenili stil života i shvatili da treba da uspore.

 

 

makonda-tracker