teško iskustvo

"Bio sam kao hipnotisan": Tragedija koja je život Saše Popovića obojila tugom

0

Poznat je po širokom osmehu, ali Saša Popović suočio se s bolom koji nikad ne prolazi

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Saša Popović godinama je čovek koji je uvek pod svetlima reflektora, u srcu glavnih estradnih događaja, okružen najvećim muzičkim zvezdama u regionu, a ipak uspeva da zadrži svoj privatni život za sebe.


Pre nekoliko dana, Popović i njegova supruga Suzana Jovanović upriličili su slavlje povodom venčnja Suzaninog sina iz prvog braka, a zajedno imaju ćerku Aleksandru, koja ni sama ne voli preterano da se eksponira u medijima.

 

Malo je poznato da Saša potiče iz svešteničke porodice, kao i da je u jednom momentu karijere, kada je možda imao i najviše, ostao bez dinara.


Odrastao sam u jednoj dobroj, normalnoj i zdravoj svešteničkoj porodici i od malih nogu imao sam sve što sam poželeo. Tokom zlatnih godina Lepe Brene i "Slatkog greha" odlično smo zarađivali, ali pare koje sam uštedeo uložio sam u banku pokojne Dafine Milanović i kao većina štediša - ostao bez svog kapitala. U mom slučaju, čuvena izreka mogla bi da glasi: "Imati, pa nemati, pa opet imati" jer sam sa Brenom i Bobom Živojinovićem nekoliko godina nakon toga osnovao "Grand produkciju" — ispričao je Popović u jednom intervjuu.

 

Saša Popović
foto: Ana Paunković

Saša je, inače, vrlo mlad ostao bez oca, a nikad neće zaboraviti trenutak kada je saznao za udes u kom mu je otac teško povređen. Nakon teške borbe, izdahnuo je u bolnici.

 

Imao sam 24 godine kada je tata 1978. poginuo u saobraćajnoj nesreći. Na auto-putu, ispred isključenja za Rumu, na njegov automobil naleteo je mercedes zagrebačke registracije. Kada me je majka probudila i saopštila mi šta se desilo, bio sam kao hipnotisan. Posle mučne borbe za život, umro je u bolnici. Ni danas ne znam da li je vozač koji ga je usmrtio završio u zatvoru — prisetio se u jednom intervjuu za Glossy.


Saša ne krije da je, kao i mnogi mladi, bio iritiran očevim savetima i stavovima, ali kako vreme prolazi često se pita kako bi njegov pokojni otac razmišljao i postavio se u određenim životnim krizama.

 

Saša Popović
foto: Nemanja Nikolić

Izgubiti roditelja je veoma teško iskustvo. Dok je bio živ, sećam se da me je uvek nerviralo sve što je moj otac izgovarao. Posle njegove smrti, kad god bih donosio neku važnu odluku, razmišljao sam kako bi se on postavio u toj situaciji — rekao je on.

 

 

makonda-tracker