uvek nerazdvojni

O njihovoj ljubavi se pisalo DECENIJAMA: Ovo je ISTINA o odnosu Saše Popovića i Lepe Brene

5

Još od dana najveće slave Slatkog greha, spekulisalo se da su živa legenda jugoslovenske muzike Lepa Brena i njen saradnik Saša Popović bili u ljubavnoj vezi

foto: Sonja Spasić
foto: Sonja Spasić

Pevačica Lepa Brena upoznala se 1981. godine sa članovima grupe Slatki greh, s kojima je ubrzo započela dugu i više nego uspešnu saradnju o kojoj se priča i danas.


Posle 11 albuma i decenije nizanja jednog ogromnog uspeha za drugim, širom planete, pevačica je nastavila solo karijeru, a uplovila je i u poslovne vode. U projektima u kojima je uzela udela prvi saradnik bio joj je Saša Popović, harmonikaš i osoba na čelu Slatkog greha, s kojima je godinama imala blizak odnos.

 

Štaviše, još od dana Slatko greha oni su bili toliko bliski da se spekulisalo da su bili u vezi, ali upućeni kažu da u tome nema istine.

Kako je jedan poznati, ali neimenovani harmonikaš ispričao za Skandal pre nekoliko godina, Lepa Brena i Saša Popović sve vreme su bili samo odlični prijatelji i voleli se kao brat i sestra.


Razumem što je svima osamdesetih delovalo da su Sale i Brena bili zajedno, i ja bih u to verovao da ih oboje dobro ne poznajem ì da nisam s njim provodio dosta vremena — kaže on i dodaje: — Oni su pre svega bili i ostali veliki prijatelji, međutim, kako su provodili tolike dane zajedno, vremenom je taj odnos dobio na težini, ali ne u muško-ženskom smislu. Ma kakvi! Saša je u međuvremenu Brenu zavoleo kao da mu je rođena sestra.

 

1 / 14 Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Kako je on objasnio, zbog toga bratskog odnosa Popović se postavio veoma zaštitnički prema svojoj prijateljici, pa joj je rezervisao najbolje hotelske sobe, donosio doručak i trudio se da bude odlično odevena.


Kupovao joj je najlepše haljine i kostime za scenu, ali nikad nije imao nameru da je osvoji, prosto su se voleli kao da su najrođeniji. I on nju, i ona njega. Umeo je da joj pripremi i žurku iznenađenja za rođendan, unajmio bi joj igrače, plesačice, najbolju hranu, piće, nekad su te proslave bile na skupim jahtama... Ali Brena je to i zaslužila, preko nje se i Saša proslavio i prosto je hteo da joj se oduži. Zbog te njegove pažnje i dan-danas svi misle da su oni bili u emotivnoj vezi, međutim, daleko od toga da je to tačno. Njih veže samo bliska prijateljska ljubav koju ništa ne može da poremeti — zaključio je neimenovani izvor.

 

 

makonda-tracker