LEGENDA KOJA I DANAS ŽIVI

Bio je jedan od najpopularnijih komičara bivše Jugoslavije: Da li znate kako je legendarni Čkalja dobio nadimak?

0

Njegovi citati se i dan danas prepričavaju.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Miodrag Petrović Čkalja je bio jedan od najpoznatijih srpskih glumaca. Domaćoj publici je bio poznat po urnebesnim pokretima, grimasama i nezaboravnim replikama iz niza nezaboravnih filmova i serija.

 

Proslavio se ulogama u filmu "Kamiondžije", a mnogi ga se sećaju i iz filma "Put oko sveta", "Bog je umro uzalud", "LJubav na seoski način", "Vruć vetar" itd.

 

 

Za mnoge Čkalja je bio ličnost koja do dana današnjeg nije dobila adekvatnu zamenu. Njegov humor je bio takav da ste jednostavno morali da ga volite i da mu se smejete.

 

Ipak, samo retki znaju kako je Miodrag dobio svoj sada već kultni nadimak Čkalja.To se desilo dok je još bio dečak. Tako ga je "krstio" drug iz škole, jer je kao dete bio "suvonjav i štrkljast", a u nekim delovima Šumadije, ovaj izraz se koristio za ljude takve konstitucije.

 

Miodrag Petrović Čkalja
Miodrag Petrović Čkaljafoto: Youtube Printscreen

 

Istinski fanovi ovog glumca znaju i da je on rođen baš na međunarodni Dan šale, 1. aprila 1924, u Kruševcu.

 

Poslednje godine života proveo je u Beogradu, živeći u vrlo teškim uslovima, kako definitivno ne priliči čoveku koji je toliko zadužio narod i kulturu jedne zemlje. O tome kroz šta je velikan prolazio saznalo se tek kasnije.

 

 

makonda-tracker