na današnji dan

"Nikada nisam bio SIROMAŠNIJI nego tada": Legendarni Tihi danas slavi 73. rođendan

1

Proslavljeni glumac Voja Brajović rođen je na današnji dan 1949. godine.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Voja Brajović je jedna od legendi srpkog glumišta, a najpoznatiji je po ulozi čuvenog Tihog.

 

Slavni glumac je u braku sa 23 godine mlađom koleginicom Milicom Mihajlović i ovaj par ne krije da uživa u ljubavi bez obzira na razliku u godinama.

Legendarnog Tihog smo svi zavoleli upravo zbog te uloge, a Voja je otkrio pojedinosti koje su pratile snimanje serije i osvrnuo se i na tadašnju tešku finansijsku situaciju.

 

- Otpisani su se zvali jer je trebalo da u svakoj od tih 13 epizoda, koliko je bilo planirano, pogine po jedan od 13 glavnih likova, koji su dali živote za slobodu. Pošto je serija bila izuzetno gledana, odlučeno je da ipak neki od njih ostanu živi. Ova serija nikada nije bila ideološki obojena i zato verovatno nikad nije prikazana u Sovjetskom Savezu, ali je zato u Kini bila velika pomama, kao za Valterom, samo što je ovde to manje poznato - rekao je svojevremeno Voja.

Glumac je istakao da su tada svi glumci koji su danas proslavljeni, bili jako mladi i željni dokazivanja i uspeha.

 

- Muštrali su nas ti takozvani producenti tada, a mi smo živeli za to da se dokažemo u svakom mogućem trenutku. Inače, kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas. Oni su naplaćivali po padu i oni su najviše zaradili, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikada nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare, znali smo koliko otprilike jedna epizoda filmskog snimanja košta, a onda ti neki tamo kaže: „Ako nećeš ti da potpišeš, ima ko hoće za te pare“. Nisam imao hleba da jedem, a i da sam imao para da idem u kafanu, nisam mogao sam da sedim - priznao je Brajović.

On se prisetio i kako Povratak otpisanih nisu hteli da rade bez unapred dogovorenog većeg honorara, te su tako on i Dragan Nikolić uspeli da sa direktorom serije sklope dogovor i ugovore deset puta veću sumu od one koju su dobili za snimanje prvog dela.

 

Podsetimo, Voja Brajović iz prvog braka ima ćerku Iskru i sina Vukotu, koji se takođe bave glumom, a iz drugog braka ima sina Relju.

 

 

makonda-tracker