zvanično

Kolege su mu pripremile poseban poklon: Boda Ninković maestralno odigranom ulogom i uz smeh otišao u penziju

0

Slavni Slobodan Boda Ninković od sinoć je penzioner! Čuveni glumac se ulogom starog Perišića u predstavi "Kad su cvetale tikve" oprostio od teatra, uz salve aplauza publike, kolega, ali i smeh i naročit poklon

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

U Beogradskom dramskom pozorištu sinoć je bilo posebno veče — glumac Slobodan Boda Ninković (65) ispraćen je u penziju.


Nakon odigrane predstave "Kad su cvetale tikve" režisera Bobana Skerlića, kolege na sceni i oduševljena publika ovacijama su pozdravili slavnog glumca. Boda se izgrlio s kolegama i istakao da je on već penzioner.


Otišao sam ja već, ali ovo je zvanično. Ja sam našao šifru "Beogradsko dramsko — BDP", ja ga čitam kao "Bodino drugo poluvreme" — našalio se glumac.

 

1 / 9 Foto: Antonio Ahel/ATA Images


Njegove kolege su mu potom uručile njegov portret crtan grafitnom olovkom koji potpisuje umetnik Lazar Ðember, a direktor Beogradskog dramskog pozorišta reditelj Jug Radivojević poklonio je Ninkoviću sat sa ugraviranim imenom ove institucije i godinom njegovog odlaska u penziju.


Glumac je ispraćen petnaestominutnim ovacijama i povicima "Bodo, Bodo", a on je istakao da ovo nije kraj njegove karijere.


Ljudi odmah pomisle, sad je kraj, ja sam mator i ne mogu ništa... Imam i dalje želju šta bih voleo i želeo da radim. Sada ću imati olakšicu da više neće morati da radim ono što mi je nametnuto. Igraću u BDP dalje moje omiljene naslove, "Kad su cvetale tikve", "Čitača" i "Sumrak bogova" umesto Laneta Gutovića. U Zvezdari i dalje "Hipnozu jedne ljubavi".Sad ovako u penziji glavna mi je zanimacija bend OPS. Izdali smo album koji je trebalo da snimimo još pre 44 godine — izjavio je Ninković.

 


 

makonda-tracker