da li ste znali?

Čarls je želeo da tu dovede voljenu ženu, ali... Tužna istina o veličanstvenoj fotografiji ledi Dajane pred Tadž Mahalom

2

Još jedna srceparajuća priča o fotografiji princeze Dajane ispred Tadž Mahala otkrila je dugo skrivanu, ali ne tako začuđujuću istinu o njenom odnosu sa Čarlsom pred sam kraj braka

foto: PA Images / Alamy  Profimedia
foto: PA Images / Alamy Profimedia

Princeza Dajana dugo nije bila srećna pokraj princa Čarlsa — a presudan momenat kada su se rastali bio je 1992. godine.

 

Nije mnogo poznat događaj koji je prethodio rastanku, a odigrao se ispred čuvenog Tadž Mahala, u gradu Agra, u Indiji.

 

 

Fotografija ledi Dajane ispred Tadž Mahala izgleda veličanstveno, ali kao i mnogo štošta u životu tužne princeze, ima svoju priču — ne tako veselu.

 

Kako je ispričao kraljevski fotograf Anvar Husein za People, fotografija nastala u februaru 1992. godine ima pozadinu zbog koje je sama Dajana dobro znala kakve će priče uslediti kada se objavi njen portret dok sedi sama ispred velelepnog Tadž Mahala.

 

Princeza Dajana ispred Tadž Mahala, Princeza Dajana, Tadž Mahal
foto: PA Images / Alamy Profimedia

Princeza Dajana i princ Čarls doputovali su, prilikom zvanične kraljevske posete, u Indiju, ali kasnije te godine objavili su vest da se i zvanično razdvajaju kao par.

 

 

Tadž Mahal je večni spomenik ljubavi jednog muškarca. Tamo sam fotografisao Čarlsa pre nego što se verio. Rekao mi je tada kako želeo da jednog dana dovede tu svoju devojku ili buduću suprugu — rekao je Anvar Husein. 

 

Tog dana, kada se Dajana fotografisala, nije bilo predviđeno da bude sama. Čarls je bio na sastanku, a ona je stigla bez njega.

 

Nismo znali hoće li doći. Dajana nas je pustila da čekamo neko duže vreme, ali bilo je jako vruće. Ona je izgledala tako tužno, a bila je svesna u kom smeru će priča krenuti, jer je bila jako pametna.

 

 

makonda-tracker