nadmeno ili opravdano?

Mogao je da ima titulu, ali... Evo zbog čega Megan Markl i princ Hari NISU DOPUSTILI da njihov sin postane grof

1

Princ Hari i Megan Markl odlučili su da njihov sin Arči ne ponese titulu koja mu je bila namenjena. Dok se neki slažu s njihovim razlozima, drugi misle da je u pitanju arogantan stav.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Već godinama javnost naširoko priča o kraljevskim titulama Arčija, a odnedavno i Lilibet, dece princa Harija i Megan Markl. Još otkako se Arči rodio 2018. godine, pa i sada, nekoliko meseci nakon što je na svet stigla njegova sestra, interesovanje za decu kraljevske porodice se smanjuje, a posebno je interesantno pitanje njihovih (nepostojećih) titula.

 

 

Kad je Megan rodila Arčija, nagađalo se i pretpostavljalo da će dobiti titulu princa, ali to se nije desilo. I sama Megan je podstakla glasine da je to imale veze sa "bojom dečakove kože", u intervjuu koji je dala početkom godine Opri Vinfri, mada su iz palate oštro demantovali te navode.

 

— To nema veze s bojom kože. Prema kraljevskom protokolu koji je uveo kralj Džordž V, samo oni koji su u liniji nasleđivanja mogu dobiti titulu princa ili princeze — izjavio je izvor blizak kraljevskoj porodici za US Weekly.

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

Međutim, ovih dana o ovome govori i kraljevski biograf i stručnjak za porodicu Endru Morton.

 

On je ispričao da su Megan i Hari odlučili da Arči ne ponese nikakvu titulu. Par je za sina mogao da odabere počasnu titulu grofa od Dambertona, na šta nisu pristali. Naime, odustali su iz bojazni da bi se dečaku mogli rugati. Reč dumb (Dumbarton) na engleskom znači "glup", što se roditeljima nije dopalo, te su se odrekli ove titule za svog sina, otkrio je Morton.

 

Da li je stav popularnog para ispravan ili arogantan?

 

 

makonda-tracker