to je ljubav!

Megan i Hari na japanski način! Princeza Mako udaje se za "OBIČNOG SMRTNIKA", a svi su ZAPANJENI time čega se sve odriče

1

Mnogo je sličnosti između priče britanskog princa Harija i japanske princeze, a japanski mediji javljaju da će Mako i ubuduće ići stopama vojvode od Saseksa

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U japanskim medijima ovih dana jedna od glavnih tema je venčanje princeze Mako, dvadesetdevetogodišnje bratanice cara Naruhita. Ćerka princa Fumuhita, inače Naruhitovog naslednika, i mladi pravnik Kei Komuro tokom naredna dva meseca će reći "da", a princeza Mako odriče se svih privilegija da bi s njim stupila u brak.


Kako su mediji već pisali, Mako će ostati bez titule, a odriče se i 1,35 miliona dolara i mnogih beneficija. U tradiciji japanske carske porodice, princeze koje se udaju za nekoga ko je deo građanstva moraju da se odreknu svoje titule, a po zakonu dobijaju ogromnu svotu od države kako bi mogle da nastave da "žive dostojanstveno". Mako je ovo odlučno odbila, a prva je u istoriji koja je to učinila.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Pored toga, izvori bliski carskoj porodici kažu da će par biti "japanski Megan i Hari", misleći na činjenicu da se britanski princ povukao s funkcije višeg člana kraljevske porodice i sa suprugom nekraljevskog porekla otišao u Ameriku.

 

Princeza Mako i Kei takođe će živeti u Sjedinjenim Američkim Državama, gde se očekuje da će ih paparaci pratiti u stopu. Mladi advokat juče je fotografisan na aerodromu u Japanu, gde je doputovao zbog predstojećeg venčanja, a mnogi komentarišu njegovu dugu kosu podignutu u repić kao simbol bunta protiv tradicije.

 


Par se upoznao 2012. godine, dok su studirali u Tokiju, a vesti o svojoj veridbi podelili su 2017. godine, a tada su planirali i da se ozvaniče svoju ljubav.

 

 

Venčanje je, međutim, odloženo zbog finansijskih razmirica u porodici Komuro.

 

 

makonda-tracker