holivud bio u šoku

3 dana pre venčanja je otišla s njegovim najboljim drugom: Džulija Roberts nije samo u filmu bila odbegla mlada

0

Najpopularnija glumica planete u tom trenutku i zgodni glumac bili su omiljeni poznati par i planirali su glamurozno venčanje, kada je iznenada objavljeno da se ono ipak neće dogoditi.

Džulija Roberts u filmu 'Odbegla mlada'
Džulija Roberts u filmu "Odbegla mlada"foto: IFTN / United Archives / Profimedia

Film "Odbegla mlada" iz 1999. jedna je od najpopularnijih romantičnih komedija svih vremena i još nova saradnja Džulije Roberts i Ričarda Gira posle ogromnog uspeha "Zgodne žene" (1990).


Poznato je da je ovo ostvarenje zaradilo više od 309 miliona dolara širom sveta, da mnogi u njemu uživaju i 25 godina kasnije, ali ne i da se glavnoj glumici zaista dogodilo nešto slično, makar prema tvrdnjama medija.


Glumica Džulija Roberts našla se u takvoj situaciji nekoliko godina ranije, kad je trebalo da se uda za Kifera Saterlenda, poznatog glumca i sina legendarnog Donalda Saterlenda.

Ljubavna priča Džulije Roberts i Kifera Saterlenda


Glumci su se upoznali 1990. godine, dok su snimali "Tanku liniju smrti", a verili su se posle kratke veze i zakazali venčanje za jun 1991.

 

Kifer Saterlend i Džulija Roberts u filmu 'Tanka linija smrti'
Kifer Saterlend i Džulija Roberts u filmu "Tanka linija smrti"foto: kpa Publicity / United Archives / Profimedia

Već početak njihove veze bi je kontroverzan jer je Džulija upravo raskinula veridbu s Dilanom Mekdermotom dok je Kifer bio usred razvoda od Kamelije Ket, pa se pričalo o preljubi.


U svakom slučaju, njihovo venčanje je najavljivano kao veliki holivudski spektakl, a ceremonija je trebalo da se održi na zvučnoj bini studija 20th Century Fox, a pozvano je mnogo filmskih zvezda. Sve je bilo spremno da postanu najpopularniji bračni par u Holivudu, a onda se raspalo pred samo venčanje.


Tri dana pre nego što je glumica trebalo da obuče venčanicu, ona je otkazala venčanje i uputila se prema aerodromu. Kako se ispostavilo, glumica je odlučila da pobegne od javnosti jer je pretio da izbije veliki skandal i on je bio neizbežan: People je objavio da je Saterlend varao svoju slavnu verenicu sa ženom koju je upoznao u striptiz klubu, što, doduše, nikad nije potvrđeno. Ipak, čim je ova priča objavljena, glumac je viđen kako napušta kuću koju je delo sa Džulijom Roberts i prijavljuje se u hotelu.

 


Uskoro je otkriveno da glumica nije sama napustila Ameriku, a bila je u prilično neočekivanom društvu. Ona je otputovala u Irsku, i to s glumcem Džejsonom Patrikom, najboljim prijateljem Kifera Saterlenda, njenog dojučerašnjeg verenika.


Glumica je odmah optužena da je ostavila verenika pred venčanje jer ga vara s njegovim najboljim drugom, a svi su, čini se, brzo zaboravili priču o Saterlendu i ljubavnici iz striptiz kluba.

Kako su tada pisali mediji, Saterlend je saznao od zajedničkih prijatelja da je njegovo venčanje otkazano, a Džulija i Džejson Patrik neko vreme su proveli tiho i skriveni u Irskoj. Kada su se vratili u Ameriku, bili su zvanično par i ostali zajedno do 1992.


Džulija Roberts nikada nije pričala o ovom ljubavnom trouglu, ali je 1994. u intervjuu za The Rolling Stone rekla da nije istina da je ostavila verenika za oltarom.

 

Džulija Roberts u filmu 'Zgodna žena'
Džulija Roberts u filmu "Zgodna žena"foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Pročitala sam "danima ranije", "satima ranije" i "minutima ranije". A činjenica je da – bez obzira na to koliko puta to ponovite, da on nije čekao pored oltara i nije bilo dan ranije, da mu je rekao neko drugi, niti je to video na TV-u – ljudi ne žele da čuju – zaključila je.


Kifer Saterlend se 2016, dve i po decenije kasnije, u jednom intervjuu osvrnuo na ovu epizodu svog života.


Mislim da je bila hrabra. To nije bilo ono što je ona želela da uradi na kraju. Mislim da je to trebalo mnogo hrabrosti, između svih tih drugih stvari, reći: "Ja ovo ne mogu" – rekao je u emisiji The Jess Cagle Interview.


Oboje smo bili mladi i oboje smo bili tako zaljubljeni, pa smo odlučili da se venčamo, ali ona je ova druga stvar preuzela... Ona je bila najpoznatija žena na svetu, a ovo venčanje, koje je trebalo da bude nešto između nas dvoje, postalo je nešto tako veliko – objasnio je glumac.

 

Džulija Roberts i Kifer Saterlend
Džulija Roberts i Kifer Saterlendfoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Nakon raskida sa Džulijom Roberts, Kifer Saterlend se 1996. oženio Keli Lin, s kojom je ostao u braku do 2004, dok se Džulija udala za pevača Lajla Loveta 1993, a potom su se razveli 1995. Od 2002, ona je u braku s direktorom fotografije Denijem Moderom, s kojim ima troje dece.


BONUS VIDEO

Holivudski glumac u Srbiji

 

makonda-tracker