da li ste znali?

3 puta je izgovorila "da", a samo jedno bilo je sudbonosno: Koga je Milena Dravić volela pre Gage Nikolića?

0

Njih dvoje zauvek će ostati omiljeni glumački par u regionu, a malo ko zna da se slavna glumica udavala čak dva puta pre nego što je svoj mir pronašla kraj Gage.

Milena Dravić i Gaga Nikolić voleli su se do kraja života
Milena Dravić i Gaga Nikolić voleli su se do kraja životafoto: Petar Đorđević

Jedna od najvoljenijih i najtalentovanijih glumica na prostorima bivše Jugoslavije Milena Dravić ostavila je neizbrisiv trag ne samo u svetu filma, već i u srcima ljudi koji su pratili njen rad.

 

Njena ljubavna priča sa kolegom Draganom Nikolićem postala je simbol prave, iskrene ljubavi koja traje kroz vreme.

 

Njihova veza bila je ispunjena međusobnim poštovanjem, podrškom i neizmernom srećom i inspiracija za mnoge koji veruju u snagu ljubavi, a ono što mnogi ne znaju jeste da je glumica pre braka sa Gagom "sudbonosno da" izgovorila čak dva puta.

 

Pre nego što je našla ljubav svog života, Milena Dravić je prošla kroz dva braka koja su obeležila njen rani život i karijeru.

 

Njen prvi suprug bio je poznati reditelj Puriša Đorđević, s kojim se venčala 1960. godine. Iako je njihov brak trajao samo godinu dana, Puriša je često isticao da je Milena bila njegova najveća ljubav, naglašavajući koliko je duboko uticala na njega i njegov rad.

 

– Najveća ljubav bila mi je Milena Dravić. Ta ljubav je 1960. prerasla u brak. U to vreme je bila velika zvezda. Išli smo iz filma u film. Ali kad sam primetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovek za nju – prijateljski smo se razveli – istakao je on jednom prilikom.

 

On je ostao veliki poštovalac Milene sve do svoje smrti 2022. godine, u impresivnoj 99. godini života.

 

Puriša Đorđević voleo je Milenu do kraja života
Puriša Đorđević voleo je Milenu do kraja životafoto: Zorana Jevtić

Nakon braka sa Purišom, Milena je pronašla novu ljubav u filmskom reditelju Vojislavu Rakonjcu, poznatom kao Kokan, jednom od istaknutih barda Kino kluba Beograd.

 

Njih dvoje zajedno su radili na nekoliko projekata, među kojima je i serijal "Laku noć, deco" gde su pokazali svoju umetničku povezanost i strast prema kinematografiji.

 

Nažalost, njihova sreća bila je kratkog daha. Vojislav je prerano preminuo 1969. godine, u samo 34. godini, što je ostavilo dubok trag na Milenu i na njenu karijeru, obeleživši period njenog života gubitkom i tugom.

 

Nakon ovih emotivnih gubitaka, Milena se 1971. godine udala za Dragana Gagu Nikolića.

 

Voleli su se do samoga kraja
Voleli su se do samoga krajafoto: Dado Đilas

Njihov brak trajao je više od četiri decenije, sve do Gagine smrti 2016. godine, a njihova ljubav postala je sinonim za večnu povezanost, poštovanje i podršku.

 

Gaga i Milena ostali su jedno drugome verni i posvećeni do poslednjeg dana, i njihova ljubav je ostavila neizbrisiv trag u istoriji jugoslovenskog filma i u srcima brojnih generacija koje su ih obožavale.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Radoslav Zelenković o Draganu Nikoliću kao o poslednjem šmekeru srpske kinematografije

 

 

 

makonda-tracker