ljubav o kojoj se decenijama priča

Upoznali su se u butiku, venčali, pa zajedno otišli u smrt: Ljubavna priča najvećeg zavodnika 90-ih završila se tragično

0

U knjizi 'Bilo jednom' autorka Elizabet Beler detaljno je opisala kako se par upoznao, ali i njihovu slatku, vatrenu vezu i na posletku tragičan kraj
 

LJUBAVNA PRIČA KEROLIN BESET I DŽONA KENEDIJA MLAĐEG
LJUBAVNA PRIČA KEROLIN BESET I DŽONA KENEDIJA MLAĐEGfoto: William Regan / Zuma Press / Profimedia

Skoro 25 godina nakon njene smrti, još uvek postoji misterija o Kerolin Beset Kenedi, zagonetnoj ženi koja se udala za Džona F. Kenedija mlađeg 1996. godine.

 

Džon Kenedi Mlađi, sin legendarnog američkog predsednika Džona F. Kenedija, početkom devedesetih nosio je titulu najseksepilnijeg muškarca na svetu.

 

Nakon romansa s Madonom, Sarom Džesikom Parker, Sindi Kraford, Bruk Šilds, Deril Hanom i brojnim drugim poznatim ženama, svi su mislili kako će stati na ludi kamen s nekom poznatom ženom, ali onda je usledilo iznenađenja.

Srce Džona Kendija mlađeg je osvojila skromna Kerolin Beset. Ali kao što otkriva Elizabeth Beler ona je bila i mnogo više od toga.

 

- Ljudi su o njoj tako grubo pisali i gledali su je kao ledenu, kaže Beler, ali ona je bila lavica, topla i tako puna života.

 

Nakon što je diplomirala na Univerzitetu u Bostonu, radila je u gradskom butiku Kalvin Klein, a zatim se preselila u Njujork 1989. godine, gde je počela da radi u VIP prodaji za minimalističkog dizajnera. Tamo je prvi put naišla na Kendija mlađeg.

 

KEROLIN JE OSVOJILA DŽONOVO SRCE ZA SAMO NEKOLIKO MINUTA
KEROLIN JE OSVOJILA DŽONOVO SRCE ZA SAMO NEKOLIKO MINUTA foto: EPA PHOTO FILES/MANNY CENETA/mc/eh

U proleće 1992. Kalvin Klein je imao zakazan termin sa Džonom F. Kenedijem mlađim i odlučio je da pozove Kerol da Džonu pokaže šta je to što mogu da mu u tom trenutku ponude. Kenedi je sa sastanka izašao oduševljen, sa nekoliko odela i Karolininim brojem telefona.

 

- Džon ju je pozvao mu se pridruži na jednoj svečanoj večeri - priseća se Kalvinov asistent. Pored njega je sedela još jedna žena za koju je Kerolin mislila da je njegova pratilja. Bilo joj je nejasno ko je ta žena i zbog toga nije bila zadovoljna. Ali kada su se ponovo sreli vodili su dubok razgovor koji ih je zbližio.

 

Džon i Kerolin ostali su tamo više od sat vremena, ne odvajajući pogled jedno od drugog. Munja je udarila, dogodila se ljubav.

 

LJUBAVNA PRIČA ČUVENOG PARA ZAVRŠILA SE TRAGEDIJOM
LJUBAVNA PRIČA ČUVENOG PARA ZAVRŠILA SE TRAGEDIJOM foto: EPA PHOTO/DPA/ANSA/FILIPPO MONTEFORTE/MPC

Nakon toga Džon i Kerolin su nastavili da se viđaju, u izmaglici sparnih večera, plesa i šetnji Central parkom. Džon je čak doveo Kerolin u Sea Song, Long Island, kuću koju je iznajmio sa svojim rođakom Entonijem Radzivilom.

 

Nedelju dana nakon toga, Kerolin je pozvala Džona na večeri u El Teddi's-u, gde je on pročitao pismo u kojem se tvrdilo da je ona žena koja samo želi zabavu, slavu i bogatstvo i da ona samo "izalazi sa momcima po gradu". Džon joj je nehajno bacio papir, ustao i izašao kroz vrata. Kerolin je šokirano zurila u Džona dok je odlazio.

 

U međuvremenu, Džon je te jeseni primećen po gradu sa Deril Hanom. Kerolin je znala da ona nije njegova jedina opcija. Kada je naišla na par ženskih čizama, koje su pripadale njegovoj bivšoj devojci Džuli Bejker u Džonovom stanu, uprkos tome što su joj bile premale, odlučila je da ih obuče.

 

Za vikend 4. jula 1995. zamolio ju je da ode na pecanje u Martha's Vineiard — i zaprosio je.

 

Okrenuo se Kerolin i rekao: - Pecanje je mnogo bolje sa partnerom. Zatim joj je na prst stavio platinastu traku od dijamanata i safira. Kerolin mu je rekla: "Razmisliću o tome."

 

Planirala je njihovo venčanje 21. septembra na ostrvu Kamberlend, blizu obale Džordžije, i odletela u Pariz gde je njena prijateljica Narciso Rodrigez dizajnirala njenu svilenu haljinu od krep boje bisera.

 

Početak ceremonije bio je zakazan za 17 časova. Džon je izgubio košulju, a Kerolin je pokušala da obuče haljinu u automobilu. Zaboravila je da je trebalo da obuče haljinu pre nego što uradi frizuru i šminku, što je značilo da je upropastila oboje. Neposredno pre zalaska sunca, Kerolin je stigla, a njen očuh, dr Friman, doveo ju je do oltara.

Nakon venčanja Džon, Kerolin i Loren odlučuju da odu na putovanje. Zbog gužve u saobraćaju stigli su do aerodroma tek posle 20 časova. Pre nego što su poleteli, Kerolin je pozvala Kerol Radzivil, i razgovarali su o večeri u nedelju uveče.

 

Kada nisu stigli do 22 sata, prijatelji su počeli da brinu.

 

Kerol je zvala aerodrom Hajanis Port, aerodrom Koldvel, Martha's Vineiard, a zatim Obalsku stražu. Pozvala je i En Friman i njenog muža Dika. Dr Friman je odgovorio, a Kerol je objasnila da Kerolin i Džon nisu stigli i da je potraga u toku. En je odmah pozvala nazad.

- Pa, sve je u redu, zar ne? Da li je još neko bio sa njima u avionu? - Kerol je ćutala. Dovoljno dugo da En vrisne.

 

Avion se srušio, a oni su tragično stradali zajedno. Kerolin je poginula u 33. godini, a mnogi ne mogu da se otrgnu utisku da je tek nakon pogibije postala slavna. Mnogi su je opisivali kao ikonu stila, a taj epitet prati je i dan danas.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Kenedi nema šanse protiv Bajdena 

 

makonda-tracker