najveća zavodnica holivuda

Udavala se čak 8 puta, najboljoj drugarici preotela ljubav i volela samo – njega: Ovo su svi muževi Elizabet Tejlor

0

Iako je posedovala sve što je mogla da poželi – lepotu, talenat i slavu – Elizabet je, čini se, bila u potrazi za nečim dubljim, neuhvatljivim, što je često nalazila u muškarcima koji su činili njen turbulentni ljubavni život.

Bila je jedna od najvećih zavodnica u Holivudu
Bila je jedna od najvećih zavodnica u Holivudufoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Elizabet Tejlor bila je žena čija lepota, šarm i strast nisu ostavljali nikoga ravnodušnim.

 

Bila je ikona zlatnog doba Holivuda, poznata po zanosnim ljubavnim aferama koje su intrigirale svet gotovo jednako koliko i njene glumačke uloge.

 

Nije mogla da se skrasi kraj jednog čoveka, pa je kroz niz brakova i strastvenih veza ispisala jedinstvenu romantičnu priču koja još uvek fascinira javnost.

 

Konrad Hilton Jr.

 

Prvi Elizabetin brak bio je sa naslednikom čuvenog hotelskog lanca, Konradom Hiltonom, 1950. godine, kada je imala samo 18 godina.

 

Iako se činilo da će brak sa bogatim naslednikom biti bajkovit, Elizabet je ubrzo shvatila da Konrad ima ozbiljne probleme s alkoholom i nije bio spreman za posvećenost koju je očekivala. Njihov brak trajao je samo osam meseci, a sa njim Elizabet je prvi put okusila gorčinu nesrećne ljubavi.

 

Majkl Vilding

 

Nakon razvoda, Elizabet se udala za britanskog glumca Majkla Vildinga 1952. godine, s kojim je imala dvoje dece.

 

Iako je ovaj brak doneo stabilnost i mir, njihova ljubav polako je počela da se hladi. Vilding, stariji i mirniji, nije mogao da prati Elizabetin temperament, što je dovelo do raskida nakon pet godina.

 

Majkl Tod

 

Jedan od najstrastvenijih muškaraca u Elizabetinom životu bio je producent Majkl Tod. Venčali su se 1957. godine, i njihov brak bio je pun strasti i uzbuđenja.

 

Elizabet je kasnije izjavila da je Tod bio njena velika ljubav, ali nažalost, njihovu priču prekinula je tragedija. Majkl je tragično preminuo u avionskoj nesreći 1958. godine, a Elizabet je bila skrhana gubitkom.

 

Edi Fišer

 

Nakon Todove smrti, utehu je pronašla u pevaču Ediju Fišeru, koji je tada bio oženjen njenom bliskom prijateljicom Debi Rejnolds.

 

Njihov skandalizovani odnos postao je udarna vest, jer je Edi napustio Debi zbog Elizabet. Ipak, ovaj brak nije trajao dugo; ljubav se brzo ugasila, a Elizabet je shvatila da joj Edi ne može pružiti ono što joj je potrebno.

 

Ričard Barton

 

Elizabetina najintenzivnija i najpoznatija ljubavna priča bila je sa velškim glumcem Ričardom Bartonom. Njihova veza počela je na setu filma "Kleopatra" gde su oboje bili u braku s drugim partnerima. Njihova strast bila je gotovo opsesivna, a Ričard je, kako je govorila, bio ljubav njenog života.

 

Bili su u braku čak dva puta, ali njihova veza bila je turbulentna i ispunjena čestim svađama, pijanstvom i burnim pomirenjima. Bez obzira na sve probleme, Ričard je bio čovek kojem se Elizabet stalno vraćala i za kojim je dugo patila.

 

 

Džon Vorner

 

Nakon burnih godina s Bartonom, Elizabet se udala za političara Džona Vornera 1976. godine.

 

Iako je ovaj brak započeo s nadom u stabilnost, Elizabet se brzo osećala zapostavljeno, jer je Vorner bio previše posvećen karijeri. Shvatila je da nije zadovoljna u ulozi političke supruge, te su se ubrzo razveli.

 

Lari Fortenski

 

Poslednji Elizabetin muž bio je građevinac Lari Fortenski, kojeg je upoznala tokom rehabilitacije u klinici "Betty Ford".

 

Njihov brak iznenadio je mnoge, jer je Lari bio dvadeset godina mlađi od nje. Iako su delili slične probleme i razumeli se na specifičan način, razlike su na kraju bile prevelike i razveli su se nakon pet godina.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dženifer Lopez i Ben Aflek

 

makonda-tracker