lepa ljubavna priča

Jednostavno — tako je uvek bila pored njega: Istinski gest ljubavi Bore Čorbe prema supruzi koji ju je isprva naljutio

0

Bora Čorba je preminuo u Ljubljani, a iza njega ostala je njegova treća supruga Dubravka, s kojom se obožavao do samog kraja.

Bora Đorđević do smrti je voleo svoju, treću po redu, suprugu Dubravku
Bora Đorđević do smrti je voleo svoju, treću po redu, suprugu Dubravkufoto: Dragan Kadić

Čuveni roker i frontmen "Riblje čorbe", Borisav Bora Đorđević, preminuo je u 72. godini, u bolnici u Ljubljani

 

Ljubljana je postala njegov dom zbog ljubavi, a u Sloveniju ga je doveo upravo njegov treći brak, u koji je uplovio u nešto kasnijim godinama, a svoju treću suprugu ludo je zavoleo.

 

Reč je o Dubravki Milaković, Slovenki s kojom je Čorba našao sreću posle kraha drugog braka s Aleksandrom Savić, a razlika u godinama nije predstavljala problem za njihodv odnos.

 

Bora je imao nekoliko velikih ljubavi, ali do kraja života ostao je s najvećom od svih i mnogo puta je dokazivao i pokazivao koliko voli Dubravku, kao i ona njega.

 

Pošto su zbog svirki i koncerata povremeno morali da budu odvojeni, Bora je smislio način kako da je "sačuva" uz sebe i kada nije fizički prisutan.

 

Gest ljubavi Bore Đorđevića prema trećoj supruzi

 

Bora je, naime, istetovirao porter svoje supruge na levoj podlaktici i reč je o velikoj i vrlo vidljivoj tetovaži. Iako je govorio da ne voli tetovaže bez smisla i značaja, Dubravkin lik za njega je, ipak, postao najznačajnija tetovaža i trag na telu koji je napravio.

 

Dubravka Milaković, treća supruga Bore Đorđevića, čiji lik je istetovirao na podlaktici
Dubravka Milaković, treća supruga Bore Đorđevića, čiji lik je istetovirao na podlakticifoto: Printskrin nikad nije kasno / youtube

 

Tetovaža sa likom moje supruge mi najviše znači zbog toga što je ona tako uvek sa mnom. Kad negde otputujem i nije fizički prisutna, Dubravka je uz mene. Ona je isprva bila zaprepašćena i ljuta, pošto sam to uradio pre odlaska na more, a zna se da slana voda i sunce loše utiču na tetovaže, ali vremenom se navikla — otkrio je on svojevremeno i dodao:

Inače, crtež je napravljen po fotografiji snimljenoj na jednom od naših koncerata. Na njoj je očigledno da uživa u muzici, da joj je potpuno posvećena — rekao je tada Bora.

 

Osim što je na ruci istetovirao i njen lik i posvetio joj je knjigu i ceo album "Da tebe nije".

 

Bora je Dubravki, pored tetovaže, posvetio i knjigu i album
Bora je Dubravki, pored tetovaže, posvetio i knjigu i albumfoto: Zorana Jevtić

Bacio sam sidro u mirnoj Ljubljani i mnogo mi je lepo sa Dubravkom, ženom koju volim. Ima li veće sreće nego voleti i biti voljen? I što je najlepše, moja poslednja ljubav prihvatila je da se uda za mene. Ona će biti mlada, a ja staroženja, tako me s pravom nazvala. Venčali smo se 25. maja, na Dan mladosti, u Grčkoj na Santoriniju —rekao je muzičar svojevremeno.

 

Smatram da žene najbolje inspirišu umetnike, a posebno žena koja je pored mene. Ona je uspela da me pripitomi, kao i godine koje sada imam, sve je to uticalo da počnem da živim relativno zdravije, prestao sam da pijem i pušim. Mogu slobodno reći da sam sebi produžio život pored žene koju volim — ispričao je tada Bora za "Story" i dodao da je Dubravki draže da privatnost sačuvaju za sebe.

 

Bonus video

Zgrada u kojoj je kao decak ziveo Bora Čorba

 

makonda-tracker