nije svaka ljubav bila srećna

Prva supruga je nađena mrtva — 2 meseca nakon razvoda: Bora Đorđević je imao tri braka, a voleo je 3 decenije mlađe žene

0

Pevač Bora Đorđević imao je tri braka, a posle prvog razvoda usledila je velika tragedija.

Bora Čorba je imao ljubavni život pun previranja i mlađih žena
Bora Čorba je imao ljubavni život pun previranja i mlađih ženafoto: Dragan Kadić

Legendarni frontmen grupe "Riblja čorba", Borisav Bora Đorđević, preminuo je 4. septembra, u 72. godini.

 

Bora je preminuo u bolnici u Ljubljani, gde je bio smešten zbog ozbiljnih zdravstvenih problema koje je imao sa plućima, a tužne vesti podeljene su na Fejbuk stranici "Riblje čorbe".

 

Bora je u Sloveniji živeo zbog svoje supruge Dubravke, mlađe 28 godina, zbog koje se "usidrio" u Ljubljani, ali, nažalost, njihova bračna sreća nije bila tako dugovečna.

 

— Bacio sam sidro u mirnoj Ljubljani i mnogo mi je lepo sa Dubravkom, ženom koju volim. Ima li veće sreće nego voleti i biti voljen. I što je najlepše, moja poslednja ljubav prihvatila je da se uda za mene. Ona će biti mlada, a ja staroženja, tako me s pravom nazvala. Venčali smo se 25. maja, na Dan mladosti, u Grčkoj na Santoriniju — rekao je muzičar svojevremeno.

 

Ona mu je, kako je znao da kaže, vratila veru u ljubav i emocije. Zauzvrat, roker je na ruci istetovirao i njen lik i posvetio joj je knjigu i ceo album "Da tebe nije".

 

Ipak, pre Dubravke je imao još dva braka i dve supruge, a jedna nije više živa.

 

Prva supruga Bore Đorđevića i njena tragična smrt

 

1980. godine, dok je Bora radio na albumu "Pokvarena mašta i prljave strasti", desio se sudbonosni susret sa Draganom, koja će mu kasnije postati supruga. Dragana je bila već bila udata, međutim, taj brak je doživeo krah. Kada je ponovo srela Boru, već je bila u fazi razvoda, a radila je dugo kao službenica jedne tadašnje banke. Navodilo se da je Bora njenu ćerku Tamaru prihvatio kao svoje dete.

 

Venčali su se na intimnoj ceremoniji.


 

Pesmu "Avionu, slomiću ti ktila", napisao je u momentu kada Draganu ispratio na avion, nakon što ga je ona posetila na turneji, a posvetio joj je mnoge pesme.

 

Ipak, razveli su se 2007. godine. Pisalo se o Draganinim problemima s alkoholom, ali i da je bila nezadovoljna time što je zbog Bore svojevremeno dala otkaz na mestu državne službenice i tako ostala bez sopstvenih prihoda.

 

 Jednom prilikom smo se srele u liftu i Dragana me pitala da li znam da se razvodi, na šta sam ja odgovorila da sam nešto o tome čitala u novinama. Rekla mi je da Bora ima neku devojku iz Amerike i moram da priznam da je delovala vrlo razočarano dok mi je to pričala. Takođe mi je rekla da je Bora tražio da prodaju ovaj stan, kako bi uzeo pola para. Priznala mi je, otkako ju je napustio, nije davao novac ni njoj ni deci. Bila je u velikim problemima i to se videlo na njoj — rekla je jednom Draganina komšinica, a prenosi Story.

 

 Molila ga je da se ne razvodi, da samo izađe iz stana, ali po svoj prilici on je želeo potpunu svoju slobodu — rekla je komšinica.

 

Borina prva supruga nađena je mrtva nedugo nakon njihovog razvoda
Borina prva supruga nađena je mrtva nedugo nakon njihovog razvodafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Dragana Đorđević je pronađena mrtva u svom stanu u Beogradu, u ulici 27. marta, 2007. godine. Sa Borom je imala sina Borisa. Njeno beživotno telo pronađeno je nakon što je konzumirala veliku količinu alkohola i antidepresiva, dva meseca nakon razvoda.

 

Pevač se nikada nije osvrtao na tu temu u domaćim medijima, samo je jednom imao opasku na konstataciju voditeljke da je Dragana izvršila samoubistvo:

 

— Nije izvršila samoubistvo, već je preterala sa lekovima — naglasio je tada kratko. 

 

Druga supruga i brzi kraj braka

 

Iste godine upoznao je 26 godina mlađu Aleksandru Savić, arhitektu iz Čikaga, s kojom se venčao 2009.

 

Pevač je Aleksandri posvetio rok baladu "Minut sa njom", koju je objavio 2009. godine, a 19. novembra iste godine, njih dvoje venčali su se na intimnoj ceremoniji koju su priredili na planini Rudnik.

 

Ipak, ubrzo su se rastali.

 

Sve je istina, rastali smo se. Dešava se, šta mogu drugo da kažem, završeno je među nama. Razveli smo se u utorak, u 13 časova i to je sve što ću vam reći. Sada svako ide na svoju stranu. Nemam više nikakav komentar i neću da govorim o detaljima razvoda – rekla je bivša gospođa Đorđević u izjavi za dnevni list Kurir, a njen bivši suprug u jednoj televizijskoj emisiji otkrio je da ne pati posle razvoda i kako je već našao novu emotivnu partnerku.

 

Bora je posle razvoda od Aleksandre našao sreću s Dubravkom
Bora je posle razvoda od Aleksandre našao sreću s Dubravkomfoto: Printskrin nikad nije kasno / youtube

— Zaista se nikad nisam osećao bolje, non-stop sam na relaciji Srbija - Slovenija, postoji žena u Deželi koja mi je ukrala srce! Kad nismo zajedno, ne silazim sa telefona. Zaljubljen sam, nemam šta da krijem, neka zna ceo svet – otkrio je Bora, a ispostavilo se da će tu Slovenku, Dubravku, voleti do kraja života.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Simptomi hronične opstruktivne bolesti pluća zbog koje je Bora Čorba na kiseoniku: Ovo je 5. najčešći uzrok smrti u Srbiji

 

makonda-tracker