nije mogao da je preboli

Godinama kasnije nije mogla da veruje da ju je toliko voleo: Jedna od najlepših Jugoslovenki slomila je srce Bori Čorbi

0

Bora Đorđević je ludo voleo jugoslovensku manekenku, kojoj je i godinama kasnije posvećivao najlepše stihove.

Bora Đorđević je davno ludo voleo manekenku koja ga je ostavila posle nekoliko meseci
Bora Đorđević je davno ludo voleo manekenku koja ga je ostavila posle nekoliko mesecifoto: Damir Dervišagić

Borisav Bora Đorđević, frontmen grupe "Riblja čorba", umro je u 72. godini. 

 

Pevač je izgubio životnu bitku nakon što se borio s hroničnom opstruktivnom bolesti pluća, a vest i o njegovoj smrti podeljene su na Fejsbuk stranici "Riblje čorbe".

 

Bora Đorđević bio je jedan od najčuvenijih rokera na domaćoj muzičkoj sceni već decenijama, a njegov privatni i ljubavni život bili su vrlo uzbudljivi i puni preokreta.

 

On je imao iza sebe tri braka, ali njegove supruge nisu jedine žene koje je Bora voleo.

 

Iako je poslednje godine života proveo srećno sa suprugom Dubravkom, davno pre nje, Bora je voleo ženu kojoj je posvetio najlepše stihove, i to pesama "Ostani đubre do kraja", "Dva dinara" i na kraju "Poslednja pesma o tebi".

 

Žena koja je slomila srce Bori jeste Biljana Nevajda Šević. Biljana je u svet modelinga uplovila 1968. godine i bila je jedna od najlepših Jugoslovenki tog vremena. Inspirisala je i neke od kreacija za Kristijana Diora, kako su prenosili mediji.

 

Što se tiče odnosa s Borom, njihova veza trajala je 6 meseci.Kako je jednom rekla Biljana,  nikada nije mogla u potpunosti da mu veruje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by klub_sanjara (@klub_sanjara)

 

Jednom prilikom je pozvala frontmena „Riblje Čorbe“ da se oproste, jer je odlučila da nastavi svoj život u Sarajevu.

 

Nakon toga, Biljana se preselila iz Beograda u Sarajevo zbog jednog Sarajlije sa kojim je dobila i dete. 

 

 

Bora joj je, skrhan, posvetio najlepše pesme...

 

 Bilo je veče. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo Pod lipom da mi pročita pesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem da ga vidim, kad tamo… Baš kao u pesmi: "Dok stoji za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete" (smeh). Sednemo za sto i on mi onako u cugu, iz svoje čuvene sveščice, u koju je zapisivao stihove, pročita: ‘Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmeši kada me vidiš, ostani đubre do kraja!’ U prvi mah mi je to ‘đubre’ zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to ‘đubre’ zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se dopala pesma! Međutim, to je bilo sve. U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uošte me nije doticala ―rekla je jednom prilikom Biljana.

.

 Nepuna dva meseca nakon te večeri otputovala sam za svojom ljubavi u Sarajevo. Nakon toga, počinje jedan sasvim drugi život za mene. Zaboravila sam i Čorbu i sve što mi se u životu do tada dešavalo.

 

Mnogo godina kasnije, čula je prelepe stihove "Poslednje pesme o tebi".

 

Bila sam zatečena kada sam čula tu pesmu. Trideset godina nakon što su iz Borinog pera izašle pesme "Ostani Đubre do kraja" i "Dva dinara druže", moja ćerka, u to vreme novinarka, zakazala je Bori intervju u Sava centru, obećavši da ću se i ja pojaviti. Čim sam ušla, prvo što mi je Bora rekao bilo je: "Napisao sam ti još jednu pesmu." Izvadio je neko parče papira i pročitao mi stihove. U prvi mah sam zanemela, a onda sam se rasplakala. Bila je to najlepša ljubavna pesma koju sam u životu čula: "Posle tebe potop, ništa nije vredno, podmuklo zaboli kao kvarni zubi, istina je da se samo jednom ljubi." Istina je da nisam mogla da verujem da me je toliko voleo, jer mu u mladosti ništa nisam verovala ― rekla je jednom prilikom Biljana.

 

makonda-tracker