voleli su se 4 godine

Nazivali su je "rasturačicom braka", pa joj slomljeno srce: Hrvatica koja blista na OI prošla je kroz težak period

0

Dona Vekić, jedna od najlepših žena u tenisu danas, provela je četiri godine u ljubavi sa slavnim kolegom, a na početku veze morala je da se nosi s vrlo neprijatnim komentarima. Oni ipak nisu opstali, a ona nije krila da joj nije lako posle raskida.

Stanislas Vavrinka i Dona Vekić na US Openu 2016.
Stanislas Vavrinka i Dona Vekić na US Openu 2016.foto: ELSA / Getty images / Profimedia

Hrvatska teniserka Dona Vekić postigla je istorijski uspeh plasmanom u finale Olimpijskih igara, a ime ove sportistkinje proteklih godina jedno je od najčešće pominjanih u medijima kada je reč o teniserima iz našeg dela Evrope.


Dvadesetosmogodišnja Dona još uvek čeka na svoj prvi grend slem, ali je osvojila četiri titule na WTA turu, članica je Fed Kup tima Hrvatske i odigrala je mnogo zapaženih mečeva, pa je tako nedavno igrala u polufinalu Vimbldona.


I Novak Đoković, čovek za kog brojke pokazuju da je najbolji teniser u istoriji, nedavno je pohvalio Donu Vekić, istakavši da je ona njegova "druga omiljena igračica" i da ne zna za koga će navijati u finalu jer Hrvatica igra protiv Ćinven Ženg, za koju ističe da je "sjajna osoba".

 

 

Ljubav Done Vekić s Vavrinkom


Dona važi i za jednu od najlepših žena u tenisu danas, pa je njen ljubavni život intrigirao javnost u više navrata, a najviše se pričalo o njenoj ljubavi sa švajcarskom teniskom zvezdom Stanislasom Vavrinkom.

Sve je otkriveno nakon što se Vavrinka rastao od supruge Ilham nekadašnje voditeljke i manekenke. Par se venčao 2009, a naredne godine su dobili ćerku Aleksiju, da bi se već 2011. pročulo da su se oni razišli. Usledilo je pomirenje, a potom je Vavrinka 2015. objavio zvanično saopštenje da se razvodi od supruge.

 

Ilham je potom istakla da su se oni rastali zbog Vavrinkine preterane "želje za slobodom", da ju je stalno lagao i izdao toliko puta da je izgubila poverenje u njega.


Međutim, uskoro su se pojavile glasine da je pravi razlog razvoda teniserova nova ljubav – švajcarski mediji javili su da je Stanislas u vezi s hrvatskom teniserkom Donom Vekić, kao i da su oni u ljubavi od 2015. godine, kada se on razveo. Zbog toga su počele da kruže priče da je ova veza kriva za krah Vavrinkinog braka, što par nije komentarisao.

 

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka i hrvatska teniserka Dona Vekić u Njujorku 2016. godine.
Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka i hrvatska teniserka Dona Vekić u Njujorku 2016. godine.foto: CHRIS TROTMAN / Getty images / Profimedia

Zajedno su proveli četiri godine, a Dona je nakon raskida 2019. otvorila dušu i prinala da joj je bilo teško kad su je opisivali kao "rasturačicu brakova", što je, istakla je, bila laž.

Teško da bi se moglo reći da je naša veza bila tajna. Svi ljudi oko nas, mislim, oni iz tenisa, znali su da smo Vavrinka i ja par, pa je bilo pitanje vremena kada će to izaći na videlo. Danas, kada se osvrnem na to razdoblje, moram priznati da je bilo teško. Svakome je teško da preboli raskid veze, pogotovo ako je to vaša prva važnija veza, a sve se odvija pod lupom javnosti. Najviše me bolelo to što se izvrtala istina i pisalo da sam ja kriva za raspad njegovog braka, što je miljama daleko od istine – naglasila je Dona za hrvatsko izdanje magazina Cosmopolitan.

 

Teniserka Dona Vekić bori se na Olimpijskim igrama za zlatnu medalju za Hrvatsku
Teniserka Dona Vekić bori se na Olimpijskim igrama za zlatnu medalju za Hrvatskufoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Ljubavni život Done Vekić


Veza sa Stanislasom Vavrinkom definitivno je privukla najviše pažnje kada je reč o privatnom životu Done Vekić, ail on nije jedini s kojim je teniserka povezivana.


Ona od malih nogu poznaje hrvatskog tenisera Bornu Ćorića, s kojim je u odličnim, prijateljskim odnosima, pa se u više navrata spekulisalo da su oni zaljubljeni.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Vekic (@donnavekic)


Nakon što se razišla od Švajcarca Vavrinke, dovođena je u vezu i s fudbalerom Brunom Petkovićem, koju Dona nije želela da potvrdi.


To je privatni život. Istina je da se mi najviše družimo, najbolje se slažemo jer imamo isti posao i najbolje se razumemo – rekla je za RTL Exkluziv nakon što je viđena sa sportistom na zagrebačkom adventu 2020.

 

BONUS VIDEO

Proizvodi iz Kine na OI u Parizu

 

makonda-tracker