odbegli kraljević

PRINC HARI SE OSEĆA KAO AMERIKANAC? Megan Markl odmah je učinila sve što je bilo u njenoj moći da ga preobrati

1

Brak Megan Markl i princa Harija ne prestaje da intrigira javnost, a mnogi misle da se odbegli kraljević sada izjašnjava kao Amerikanac. A šta on kaže o tome?

Princ Hari i Megan Markl
Princ Hari i Megan Marklfoto: Yaroslav Sabitov / PA Images / Profimedia

Datum 04. jul ima poseban značaj ne samo kao "Dan nezavisnosti" za Amerikance, već i kao dan koji je obeležio početak jedne posebne ljubavne priče između princa Harija i Megan Markl.

 

Upoznali su se dan pre, 03. jula 2016. godine, i odmah su osetili snažnu privlačnost jedno prema drugome.

 

Tako je već sledećeg dana, na američki nacionalni praznik, njihov drugi sastanak postao simbol početka njihove romantične veze.

 

Svet je 2020. godine šokirala vest o prinčevom napuštanju Bakingemske palate i svih kraljevskih dužnosti, a otkako se sa suprugom odselio u Ameriku odbegli par glavna je tema svih medija.

 

Iako odrastao u potpuno drugačijem okruženju, čini se da se odbegli sin kralja Čarlsa III veoma brzo i lako uklopio u način života "preko bare".

 

Već od samih početaka njihove romantične veze, američka glumica trudila se da svom izabraniku približi kulturu zemlje u kojoj je, sve do udaje za njega, živela i radila.

 

Princ Hari odrekao se svih kraljevskih počasti zbog Megan
Princ Hari odrekao se svih kraljevskih počasti zbog Meganfoto: EPA-EFE/AFOLABI SOTUNDE

Sudbonosni susret intrigantnog para odigrao se 03.jula 2016. godine, a jedno drugome su se toliko dopali da su sledeći sastanak zakazali već za sutrašnji dan.

 

Kako je u pitanju bio 04. jul, inače veliki državni praznik u Americi, i njihovo druženje proteklo je u znaku "Dana nezavisnosti".

 

 

Kako je Hari objasnio u svojoj autobiografskoj knjizi "Spare", Megan je tog dana simbolično nosila plavu haljinu sa belim prugama, a princ ju je tada oduševio jednim neočekivanim gestom.

 

– Ušla je, obučena u lepu plavu haljinu sa belim prugama. Bila je sjajna. Stao sam i rekao: 'Nosim poklone.' Ružičasta kutija. Držao sam je u rukama. Ona ju je je protresla. 'Šta je ovo? – započeo je prepričavanje ove za njega veoma značajne večeri Hari.

 

– Otvorila je kutiju – nastavio je – Mafini. Crveni, beli i plavi kolači, tačnije. U čast "Dana nezavisnosti". Rekao sam nešto o tome da Britanci imaju sasvim drugačiji pogled na Dan nezavisnosti od Jenkija, no dobro – napisao je princ.

U to vreme Hari je živeo u Britaniji, dok je Megan boravila u Kanadi gde je radila na snimanju svoje hit Serije "Suits". Nakon ove romantične večeri princ je ubedio Marklovu da pruži šansu ljubavi – ostalo je istorija.

U februaru ove godine princ je dao intervju za voditelja popularne emisije "Good Morning America" Vila Riva, a tom prilikom otkrio je koliko sada oseća pripadnost Americi. 

 

Američko državljanstvo je misao koja mi je pala na pamet, ali svakako nije nešto što mi je trenutno prioritet – otkrio je on.

 

Na Rivovo pitanje o tome kako se trenutno oseća u "obećanoj zemlji", kratko je odgovorio: – Sjajno je. Uživam u svakom danu.

 

Princ Hari progovorio je o svojoj vezi sa Amerikom
Princ Hari progovorio je o svojoj vezi sa Amerikomfoto: EPA-EFE/AFOLABI SOTUNDE

Ipak, mnogi su se zapitali da li se Hari sada više oseća Amerikancem nego Britancem, a princ je ovom prilikom dao odgovorna pitanje koje zanima milione.

 

Da li se osećam kao Amerikanac? Hm, ne. Ne znam kako se osećam – zaključio je vojvoda od Saseksa.

 

Pomenuti intervju princa Harija možete pogledati u nastavku:

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

 

makonda-tracker