tek će se videti

"Gde su NESTALE poruke i prepiske?" Princ Hari upleten u suđenje koje će obeležiti početak 2025, ali je na meti sudije

0

Princ Hari uputio je tužbu medijskoj kompaniji, ali sada mora da uputi sudiji dužno objašnjenje.

Princ Hari mora da objasni gde su nestale njegove prepiske
Princ Hari mora da objasni gde su nestale njegove prepiskefoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, dobio je naredbu od sudije Višeg suda da objasni zbog čega su obrisane poruke koju mogu biti relevantne za njegov slučaj protiv izdavača magazina San (The Sun).

 

Zapravo, princ Hari i još 40 drugih ljudi tuže ovu kompaniju zbog navoda da su nelegalno dobili informacije od novinara i privatnih detektiva koje su unajmili, a suđenje treba da počne u januaru 2025.

 

Ipak, navodi se da je "veliki broj potencijalno relevantnih dokumenata i poverljivih poruka" uništen između 2021. i 2023. godine, a razmenjeni su između princa i pisca njegove autobiografije "Rezerva".

 

Kako piše Bi-Bi-Si, te poruke bi mogle da sadrže neke informacije koje se kose sa zakonom i vezane su za ovaj slučaj sa magazinom San, što Harijev branilac oštro demantuje.

 

 

Ipak, zahtevana je pretraga prinčevog laptopa i poruka na mreži Vocap, od 2005. do početka 2023. godine. Hariju je takođe naređeno da objasni kako su krucijalne poruke za slučaj nestale.

 

Suđenje će početi u januaru 2025.
Suđenje će početi u januaru 2025.foto: Peter MacDiarmid / Shutterstock Editorial / Profimedia

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

 

makonda-tracker