mnogima je žao

Ko će naslediti kuću u kojoj je odrasla princeza Dajana? Nisu prinčevi Vilijam i Hari, a razlog je KRISTALNO JASAN

0

Dajana je odrasla na imanju Altrop koje je obožavala, a njeni sinovi neće dobiti ni na delić mesta koje je ona obožavala 

foto: Yui Mok / AFP / Profimedia
foto: Yui Mok / AFP / Profimedia

Imanje Altorp, dom predaka porodice Spenser, mesto je gde je princeza Dajana odrasla, ali ga neće naslediti nijedan od njenih kraljevskih sinova.

 

Dom iz detinjstva princeze Dajane je prestižno i istorijsko imanje u Nortemptonširu, ali nije predviđeno da ga nakon njene smrti dobiju ni princ Hari ni princ Vilijam.

 

Ovo prostrano imanje koje se prostire na preko 13.000 jutara, bilo je dom predaka porodice Spenser više od pet vekova i biće predato princezinom rođaku Luju, sinu Erla Spensera, Dajaninog mlađeg brata.

Uprkos tome što ima tri starije sestre, 30-godišnji vikont Altorp, Luju, će naslediti imanje zbog aristokratskog sistema primogeniture, po kojem se titule prenose na najstarijeg sina, a ne na prvorođeno dete.

 

Imanje je mesto gde je Dajana provela svoje mlade godine i služi kao njeno poslednje počivalište. Tokom godina, Althorp je pažljivo očuvan i ostaje svedočanstvo nasleđa porodice Spenser.

 

Trenutno, imanje Althorp je u vlasništvu Čarlsa Spensera, 9. Earla Spensera, koji je nadgledao brojne događaje i izložbe u Altorpu, uključujući odavanje počasti Dajaninom filantropskom radu i životu, prenosi Ekspres.

 

IMANJE ALTORP ĆE NASLEDITI LUIS SPENSER
IMANJE ALTORP ĆE NASLEDITI LUIS SPENSERfoto: Katie Stewart / Alamy / Alamy / Profimedia

Rođen 1994. godine, Luis je najstariji sin Čarlsa Spensera i njegove prve žene Viktorije Lokvud. Kao očigledan naslednik, Luis je sledeći u redu da postane 10. Earl Spenser, titula koja dolazi sa obavezom upravljanja imanjem Althorp.

 

Luis Spenser, vikont Altorp, je studirao na Univerzitetu u Edinburgu pre nego što je usavršavao svoje glumačke sposobnosti u dramskoj školi u Čizviku u Londonu.

 

- On je čuva svoju privatnost, vodi miran život i uživa u poslu kojim se bavi - otkrio je insajder otkrio za The Telegraph, pa je dodao:

- Veoma je talentovan glumac i mislim da će biti briljantan. Svideće vam se. On je veoma skroman i iskren, pristojan, ljubazan i visok.

 

Kako piše OK! Magazin, Louis je već imao nekoliko sastanaka sa poverenicima za ogromno istorijsko imanje koje će da nasledi.

 

Kada nasledi Altorp, Luis Spenser ne samo da će postati Erl Spenser, već će i preuzeti zadatak očuvanja i upravljanja jednim od najistorijskih imanja u Velikoj Britaniji.

 

Njegove dužnosti će uključivati održavanje istorijskog integriteta imanja, upravljanje njegovim poslovanjem i osiguravanje da ono i dalje bude mesto od kulturnog i porodičnog značaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tomo (@tomomas7)

Tatler, lifestile magazin, jednom je nazvao Luisa Spensera jednim od najprihvatljivijih britanskih neženja, opisujući ga kao „šarmantno otmenog“ sa „prizemnim sofisticiranim umišljajem“.

 

Spencerova najstarija sestra, ledi Kiti Spenser, ranije je govorila o tome da je njen mlađi brat nasledio imanje umesto nje.

 

- Primogenitura može biti nezgodna tema, jer kako se vremena menjaju, tako su i stavovi menjaju. Odrasli smo znajući da će to imanje Luis naslediti i sigurna sam da će obaviti neverovatan posao - rekla je za Mirror. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Čarls će morati još godinama da vlada

 

makonda-tracker