sve su ostavili da budu zajedno

53 godine posle raskida, čula je da je umro – i SRCE JOJ JE SLOMLJENO: Zaboravljena ljubav glumaca koja je šokirala svet

0

Ona je bila udata, on je bio oženjen i nisu mogli da sakriju da ne mogu da se zasite jedno drugog. Nakon što su ostavili supružnike, uputili su se u nezaboravnu avanturu, a onda je, kako je glumac pričao, "veza eksplodirala i raspala se".

Donald Saterlend i Džejn Fonda u filmu 'Klute'
Donald Saterlend i Džejn Fonda u filmu "Klute"foto: Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Poznati glumac Kifer Saterlend objavio je juče na društvenim mrežama da je njegov otac i holivudska legenda Donald Saterlend preminuo u 89. godini.


Teška srca vam saopštavam da je moj otac Donald Saterlend preminuo. Lično smatram da je jedan od najvažnijih glumaca u istoriji filma. Voleo je ono što je radio i radio je ono što je voleo, a više od toga se ne može tražiti. Proživeo je dobar život – poručio je Kifer Saterlend.


Saterlend se ženio tri puta, a s prvom suprugom Lois Mej Hardvik bio je u braku od 1959. do 1966. godine.

Potom se oženio Kiferovom majkom i poznatom glumicom Širli Daglas, s kojom je dobio glumca i njegovu sestru bliznakinju Rejčel, a zatim proveo 52. godine u braku s Fransin Rejset, s kojom je dobio još trojicu sinova – Rosifa, Angusa i Roega.

 

Džejn Fonda se oglasila povodom smrti Donalda Saterlenda, svog bivšeg ljubavnika


Međutim, malo je poznato da se njegov brak s majkom Kifera Saterlenda raspao zbog afere koju je Donald imao s glumicom Džejn Fondom, a ona se sada oglasila emotivnim saopštenjem nakon njegove smrti.

 

Džejn Fonda podelila je emotivnu poruku nakon vesti o smrti Donalda Saterlenda
Džejn Fonda podelila je emotivnu poruku nakon vesti o smrti Donalda Saterlendafoto: Manuele Mangiarotti / ipa-agency / PA Images / Profimedia

Zaprepašćena sam što sam čula da je Donald Saterlend umro – napisala je glumica na Instagramu. – Bio je moj fascinantni kolega u filmu "Klute", voleli smo da radimo zajedno. Donald je bio briljantan glumac i kompleksan čovek koji je sa mnom podelio mnogo avantura, kao što su FTA Shoe, turneja protiv rata u Vijetnamu za 60.000 vojnika, mornara i marinaca na Havajima, Okinavi, Filipinima i Japanu 1971. Srce mi je slomljeno.

 

Ona je podelila i crno-belu fotografiju nastalu na setu filma koji ih je spojio.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

 

Ljubav Donalda Saterlenda i Džejn Fonde


Džejn Fonda i Donald Saterlend igrali su Bri Danijels i Džona Kluta u filmu iz 1971. godine, a slavna glumica dobila je za tu ulogu svog prvog Oskara. U to vreme, Fonda je bila udata za Rožea Vadima, pa je njihova veza privlačila mnogo pažnje.

Glumica nije marila za negativne komentare i pričala je o svom divljenju prema Saterlendu, a u svojoj autobiografiji pisala je o njegovom "razuzdanom kvalitetu psića", nazvavši njegove "spuštene, bledoplave oči posebno privlačnim".

 

Donald Saterlend i Džejn Fonda u filmu 'Klute'
Donald Saterlend i Džejn Fonda u filmu "Klute"foto: WARNER BROS. / AFP / Profimedia

Kako je Donald otkrio u intervjuu koji je decenijama kasnije, 2008. godine, dao za The Guardian, raskid se dogodio upravo tokom pomenute turneje i teško mu je pao.


Veza je eksplodirala i raspala se u Tokiju. To mi je slomilo srce – priznao je. – Bio sam ispražnjen. Bilo je tako tužno. Bila je to divna veza sve do trenutka kad smo počeli da živimo zajedno.


Dugo se spekulisalo da li je i Donald Saterlend prevario suprugu kada je počela ova veza ili su se Širli Daglas i on prethodno rastali, a pojašnjenje je 2006. dao Kifer Saterlend.

 


Rekao bi: "Zaljubio sam se", verovatno. Razumem to. Ljudi to rade – rekao je za Rolling Stone. – Kada se zaljube, veruju u sve tako snažno i strastveno, to je tako pojačano iskustvo da je veoma teško osuditi nekoga zbog toga.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Danijela Dimitrovska: Razvod je smrt bez umiranja

 

makonda-tracker