konačno priznali

Pričala je da bi bez njega bila MRTVA, volela ga 4 decenije: Slavna glumica se rastala od muža – i krila to 6 godina

1

Živa legenda Holivuda saopštila je da već godinama ne živi sa svojim suprugom, s kojim je formalno u braku već 45 godina i ima četvoro dece, a njihova priča je vrlo emotivna

Meril Strip i Don Gamer imaju četvoro dece i u braku su od 1978.
Meril Strip i Don Gamer imaju četvoro dece i u braku su od 1978.foto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Portparol oskarovke Meril Strip (74) i vajara Dona Gamera (76) podelio je s američkim medijima saopštenje ovog (bivšeg) para, kojim su istakli da oni već godinama nisu zajedno.


Kako se navodi u izjavi, oni su "rastavljeni više od šest godina, a iako će uvek brinuti jedno za drugo, odlučili su da živote nastave odvojeno".


Stripova i Gamer su poslednji put viđeni zajedno da dodeli Oskara 2018. godine, a glumica se od tada uglavnom pojavljuje sama na svečanim događajima, dok joj nekad društvo pravi neko od četvoro dece koje ima s poznatim umetnikom.

 

Par je bio u braku od 1978. godine, a interesantno je da je ova ljubav počela kada Meril Strip nije ni slutila da bi uopšte mogla da se zaljubi – a kamoli da se uda posle samo šest meseci poznanstva.

 

Meril Strip i njen suprug Don Gamer na 90. dodeli Oskara, u martu 2018. godine
Meril Strip i njen suprug Don Gamer na 90. dodeli Oskara, u martu 2018. godinefoto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Naime, te godine je Meril Strip bila u žalosti zbog smrti svog dečka Džona Kazalea, koji je najpoznatiji kao Fredo u serijalu "Kum" Frensisa Forda Kopole. Oni su bili zajedno godinama, a zavoleli su se i pre nego što su se proslavili, a u pitanju je bila velika ljubav. Nakon što je Kazaleu dijagnostikovan rak pluća, Meril je odlučila da stavi na pauzu svoju karijeru, koja je baš tada bila u vrtoglavom usponu, i posveti se glumcu.

Kazale je bitku protiv bolesti, nažalost, izgubio, a nakon što ga je Meril sahranila, pokušala je da nastavi normalno sa svojim životom koliko je moguće. Međutim, uskoro je izbačena iz njujorškog stana koji je iznajmljivala sa Džonom, pa je njen brat Hari došao da joj pomogne da se iseli. S njim je bio njegov prijatelj Don Gamer, mladi i perspektivni umetnik koji je živeo nekoliko blokova dalje.


Iako su se Don i Meril ranije sretali, nisu obraćali mnogo pažnje jedno na drugo, ali je on tada bio od velike pomoći glumici jer joj je ponudio da bude u njegovom stanu u Sohou dok je on van zemlje, kako bi lakše stala na noge posle tragedije koja joj se dogodila.

 

Ona je pristala, a uskoro su počeli da se dopisuju i čuju telefonom i ispostavilo se da imaju mnogo toga zajedničkog i uživaju u komunikaciji. Meril, naravno, nije bila spremna za vezu jer je upravo ostala bez čoveka svog života, ali ju je drugarica ubedila da da šansu Donu.

 

Meril Strip i Don Gamer bili su u braku od 1978. godine
Meril Strip i Don Gamer bili su u braku od 1978. godinefoto: EPA/RON SASCHS / POOL

On se potom vratio u Ameriku, i to u svoj stan, a Meril je ostala u njemu. Sve se dešavalo u vreme dok je Meril snimala klasik "Krejmer protiv Krejmera", a Don je nastavio da bude velika podrška glumica.

 

Hemija je bila očigledna i oni su se predali emocijama, a koliko je veza između njih bila jaka govori i to što su se venčali svega šest meseci nakon što je Don s Harijem pomogao Meril da se iseli.


U godinama koje su usledile Meril Strip i Don Gamer dobili su četvoro dece: Henrija, Memi, Grejs i Luizu, a njena porodica je primer pravog sklada u Holivudu.

 

Meril Strip već neko vreme se pojavljuje ili sama ili s decom
Meril Strip već neko vreme se pojavljuje ili sama ili s decomfoto: EPA / Javier Etxezarreta

Ne znam šta bih radila bez mog muža. Bila bih mrtva, makar emocionalno, da ga nisam srela. On je najbolji – rekla je Meril u jednom intervjuu.

 

BONUS VIDEO

Koje su idealne godine za brak

 

makonda-tracker