"Često sam zbog nje bio na putu"

Jugoslovenke su drhtale pred njim, a ona je bila ČUDO! Zaboravljena ljubav Vlada Kalembera i najlepše Beograđanke 70-ih

3

Najpoželjnijem momku stare Jugoslavije i jednoj od lepotica koje su vladale scenom sedamdesetih i osamdesetih putevi su se ukrstili i rodila se velika ljubav

Vlado Kalember smatran je najpoželjnijim muškarcem Jugoslavije
Vlado Kalember smatran je najpoželjnijim muškarcem Jugoslavijefoto: Dado Đilas

Vlado Kalember, čuveni jugoslovenski i hrvatski pevač, obeležio je jednu eru muzike i pop kulture na našim prostorima.


Kao frontmen grupe Srebrna krila, stekao je ogromnu popularnost od Vardara do Triglava, predstavljao Jugoslaviju na Evroviziji sa Izoldom Barudžijom 1984. godine, a koliko je oduševljavao publiku glasom – toliko je i izgledom šarmirao staru Jugu.


U svim anketama i na zvaničnim listama najatraktvinijih Jugoslovena, Vlado Kalember bio je nezaobilazno ime, a pevač je izazivao vriske devojaka na svakom koraku.

On se uvek trudio da se ne eksponira previše i da sačuva svoju privatnost, pa sve do braka s 30 godina mlađom čelistkinjom Anom Rucner i, potom, razvoda od nje, nije mnogo pričao o svom životu.

 

Devojke u Jugoslaviji su obožavale Vlada Kalembera
Devojke u Jugoslaviji su obožavale Vlada Kalemberafoto: Youtube Printscreen

Ipak, jugoslovenskim medijima nije promakla jedna Kalemberova značajna veza – s Leposavom Stefanović, koja je najpoznatija širom regiona pod nadimkom Lokica.

 

Čuvena plesačica i koreografkinja viđala se s popularnim pevačem godinu dana, o čemu je Vlado Kalember progovorio decenijama kasnije.

 


Kako je istakao, iako je najpoznatija po tome što je sa svojom plesnom trupom – "Lokicama" – nastupala sa slavnim Zdravkom Čolićem, ona nije imala ljubavnu vezu s pop legendom, niti su sarađivali dugo.


Ona nije bila Čolina devojka, samo je vodila njegove plesačice. S njima je odradio jednu turneju i nakon toga više nisu radili – napomenuo je u intervjuu za 24sata.hr.

 


Pevač je tada otkrio i kako je funkcionisala njihova ljubav u vreme kada su oboje bili među najvećim zvezdama velike države i, samim tim, imali mnogo posla.


Naša ljubav bila je i na daljinu i na blizinu. Često sam zbog nje bio na putu – rekao je tada pevač.


Kako se pisalo, daljina je ipak na kraju presudila ovoj velikoj ljubavi, a nekadašnji par nije delio detalje.

 

Vlado Kalember i danas ima armije obožavateljki širom Balkana
Vlado Kalember i danas ima armije obožavateljki širom Balkanafoto: Dado Đilas

Kalember danas s bivšom suprugom Anom, s kojom je proveo u braku osam godina, ima sina Darijana. Lokica se 1983. udala za arhitektu Zorana Zekića, a naredne donela na svet ćerku Ognjenu. Mlada je ostala udovica, tokom devedesetih, a od tada je posvećena  svom zdravlju i porodici i ima divan odnos sa ćerkom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Tajna jednog od najvećih jugoslovenskih hitova

 

makonda-tracker