"to se mene ne tiče!"

Posle 23 godine ljubavi i dvoje dece – POSLEDNJE PONIŽENJE: Slavni glumac u testamentu SVE namenio nekome neočekivanom

0

Iako je pored njega provela decenije i s glumcem dobila dvoje dece, Engleskinju i danas nazivaju ljubavnicom, a sada je doživela još jednu uvredu

Britanski glumac ser Majkl Gambon
Britanski glumac ser Majkl Gambonfoto: ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ser Majkl Gambon, čuveni britanski glumac koji je široj publici verovatno najpoznatiji po ulozi Dambldora u serijalu filmova o Hariju Poteru, preminuo je u septembru 2023, u 83. godini.


Kako sada prenose britanski mediji, otvoren je testament čuvenog umetnika, a njegovi detalji su prilično iznenađujući za javnost.


Gambon je, naime, ostavio bogatstvo od 1,5 miliona funti svojoj supruzi ledi En Miler Gambon, dok njegova partnerka Filipa Hart, s kojom je živeo više od dve decenije, nije dobila ni cent, uprkos tome što imaju dvoje dece zajedno.

Dokument je datiran na 28. decembar 2016. godine, a izvršioci testamenta su ledi En Gambon i njen i glumčev sin Fergus (60). U njemu se navodi da će, u slučaju da njegova majka umre prva, bogatstvo otići direktno sinu, dok se Filipa Hart ne pominje nijednom rečju.

 

Ser Majkl Gambon bio je od 1962. godine u braku, ali je poslednje 23 godine proveo s drugom ženom
Ser Majkl Gambon bio je od 1962. godine u braku, ali je poslednje 23 godine proveo s drugom ženomfoto: EPA/DANIEL DEME

Ostali Gambonovi sinovi – Tom (17) i Vilijam (15) – nisu zaboravljeni, jer će naslediti po 10.000 funti i jednu od njegovih nagrada Variety Club of Great Britain. Tako će Tomu pripasti gong iz 1987, a Vilijamu iz 2000, što svakako nije ni blizu onoga što će dobiti njihov stariji polubrat.


Na pitanje medija je li iznenađena sadržajem dokumentacije koju je njen partner ostavio iza sebe, Hartova, za koju se spekuliše da se razišla od glumca malo pre njegove smrtoi, istakla je:


To se mene ne tiče. Zaista ne želim da pričam o ovome.


Kako prenosi Telegraph, pojedinosti testamenta ser Majkla Gambona objavljene su u utorak, a odražavaju neobičan privatni život čuvenog glumca.

 

Majkl Gambon i Filipa Hart proveli su zajedno više od dve decenije
Majkl Gambon i Filipa Hart proveli su zajedno više od dve decenijefoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ljubavni život Majkla Gambona


Čuveni glumac bio je od 1962. oženjen matematičarkom En Miler, koju je zaprosio kad je imao samo 22 godine.

 

U to vreme nije ni slutio da će se jednog dana baviti glumom. Ipak, izgradio je u međuvremenu  veliku karijeru i postao slavan, a sve je iznenadio kada je 2001. na snimanje filma "Gosford park" stigao u društvu 25 godina mlađe Filipe Hart i predstavio je svima kao svoju devojku.


Do medija je ova informacija dospela tek godinu dana kasnije i tek nakon što je izbio skandal, Gambon se iselio iz porodičnog doma i započeo život s Filipom.

 

Majkl Gambon i Filipa Hart proveli su zajedno više od dve decenije
Majkl Gambon i Filipa Hart proveli su zajedno više od dve decenijefoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Prvog sina s njom dobio je kad je imao 67 godina, a dve godine kasnije još jednog.


Pošto se nikad nije zvanično razveo od En, britanski mediji su decenijama Filipu nazivali "ljubavnica Majkla Gambona", a nakon njegove smrti pojavile su se glasine da su se razišli nešto ranije, što nikad nije potvrđeno.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

S koliko godina se piše testament?

 

makonda-tracker