na današnji dan

On je TVORAC čuvenog akcenta Herkula Poaroa i VOLI ISTU ŽENU već decenijama: Zanimljivosti o Dejvidu Sušeu koje ne znate

0

Na današnji dan rođen je Dejvid Suše, najpoznatiji po ulozi Herkula Poaroa.

foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER
foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Dejvid Suše nas je osvojio svojom maestralnom ulogom čuvenog detektiva Herkula Poaroa, malog zanimljivog Belgijanca, po romanima Agate Kristi.

 

On je drugi od trojice sinova, najstariji Džon je novinar, a najmlađi Piter je lekar. Glumčev otac je bio uspešan ginekolog, pa se očekivalo da će i Dejvid krenuti očevim stopama.

Zanimljivo je da je njegova majka uspešna engleska pozorišna glumica.

 

Dejvid svira klarinet, protestant je po religiji i jako je posvećen tome. Voli da čita knjige, naročito istorijske romane i bibliografije, što mu je dobro došlo i u poslu kojim se bavi.

 

On je zapravo jedan od najzapaženijih britanskih glumaca, a ulozi Poaroa se posvetio toliko da je čitao belgijsku istoriju kako bi što bolje razumeo svog lika. Jedna od zanimljivosti je ta da je sam skovao specifičan francusko-belgijski akcenat koji poseduje čuveni detektiv.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NOVA M (@novam.tv)

Suše je toliko duboko ušao u lik Poaroa, dao mu je tri dimenzije i oživeo njegove navike, a to nije pošlo za rukom nijednom glumcu.

 

Dejvid Suše je ostvario još nekoliko značajnih uloga kao što je angažman u filmu Sunday, Savršeno ubistvo sa Majklom Daglasom i Gvinet Paltrou i u filmu Konačna odluka. Popularni Poaro je u braku sa istom ženom od 1976. godine, ali se o njegovom privatnomživotu skoro ništa ne zna.

 

 

makonda-tracker