slomio ju je zauvek

Ostavio je crne ruže i BOLNU PORUKU na ogledalu: Alen Delon je nemilosrdno zdrobio srce najtužnijoj glumici Evrope

0

Godinama su živeli zajedno i bili vereni, kada je francuski zavodnik odlučio da ode s drugom i saopštio joj to na užasan način, posle čega je glumica godinama kuburila s mentalnim zdravljem 

Romi Šnajder i Alen Delon bili su zajedno od 1958. do 1963. godine
Romi Šnajder i Alen Delon bili su zajedno od 1958. do 1963. godinefoto: Societe generale des films / Christophel Collection / Profimedia

Legendarni Alen Delon, jedna od najvećih zvezda evropskog filma u istoriji, u poslednje vreme uglavnom je u medijima zbog sukoba njegove dece, koja se bore ko će brinuti o njemu i gde.


Slavni francuski glumac roditelj je troje dece – Antonija, Alena Fabijena i Anuške, koja je pre nekoliko dana pokazala kako danas izgleda obožavani Alen Delon.


Filmski superstar dobio je najstarijeg sina Antonija s glumicom Natali Delon, a potom Alena Fabijena i Anušku s manekenkom Rosali van Bremen.

Iako su one bile njegove velike ljubavi, kada pomislite na priče koje su pratile Delonov privatni život, mnogima je prva asocijacija obožavana Romi Šnajder, nemačko-francuska glumica koja spada u najbolje i najlepše na velikom platnu, svih vremena.

 

Romi Šnajder i Alen Delon bili su zajedno od 1958. do 1963. godine
Romi Šnajder i Alen Delon bili su zajedno od 1958. do 1963. godinefoto: Daniel Fallot / AFP / Profimedia

Ljubavna priča Alena Delona i Romi Šnajder


Zgodni Francuz i tri godine mlađa Romi Šnajder upoznali su se na pariskom aerodromu "Orli" 1958. godine, kada je glumica ostala neimpresionirana tada 23-godišnjim lepotanom. Smatrala je navodno da je arogantan.


Naredni put sreli su se na snimanju drame "Kristin" (1958), a Delon je tada "spustio loptu" i sklonio aroganciju na stranu, nameračen da ovog puta ostavi bolji utisak. Trudio se da šarmira Romi, poklonio joj buket ruža, zajedno su otputovali u Brisel na filmski festival, osvajao ju je malo po malo... i osvojio.

 

Romi Šnajder i Alen Delon bili su zajedno od 1958. do 1963. godine
Romi Šnajder i Alen Delon bili su zajedno od 1958. do 1963. godinefoto: Bernard Lipnitzki / Roger Viollet / Profimedia

Uskoro su bili par, zaljubljen, prelep, perspektivan, božanstven zajedno, a uz to što su spolja izgledali savršeno jedno za drugo, zaista ih je spajala neupitna hemija. Imali su snažnu i intenzivnu emotivnu i fizičku vezu i gotovo da ne postoji njihova fotografija na kojoj se ne dodiruju ili makar ne gledaju zaljubljeno.


Vreme je prolazilo i ispostavilo se da će oboje postati veoma uspešni, ali slava koju je Alen Delon doživeo tokom ljubavi s Romi Šnajder bila je nešto što se viđa veoma retko. Maltene preko noći, vrtoglavo, stekao je status seks simbola.

Mediji su pisalil da je glumici smetalo što njen dečko ima takav imidž, a ni njena majka nije bila oduševljena – insistirala je da se on obaveže da će se Delon oženiti njenom ćerkom, zabrinuta za to kako će se apsolutna opsesija sveta Alenom Delonom odraziti na mentalno zdravlje Romi Šnajder.

 

Romi Šnajder i Alen Delon
Romi Šnajder i Alen Delonfoto: Speva Films / Play Art / AFP / Profimedia

Već 1959. godine, Romi je odlučila da definitivno napusti Nemačku i preseli se u Pariz kako bi živela s Delonom, a potom su se i verili.


Do venčanja, ipak, nije došlo. Pet godina nakon što su se zavoleli, 1963, Romi je došla kući nakon što je u Holivudu snimila film "Proces", a u njihovom stanu je zatekla buket crnih ruža i poruku ispisanu na ogledalu.


Otišao sam u Meksiko s Natali. Ne vraćam se – pisalo je.


Pisalo se da je da je glumica potom pokušala da oduzme sebi život, ali je spasena na vreme. Ona nije krila da se osećala veoma loše nakon što ju je Delon ostavio, a ponovo su se sreli godinama kasnije.

 

Romi Šnajder i Alen Delon bili su zajedno od 1958. do 1963. godine
Romi Šnajder i Alen Delon bili su zajedno od 1958. do 1963. godinefoto: Speva Films / Play Art / AFP / Profimedia

Bilo je to na snimanju psihološkog trilera "Bazen", kada je ponovo bilo jasno da hemija između njih ne može da se ugasi, a oni su rešili da se ponovo sprijatelje, pa su bili tu jedno za drugo do kraja Rominog života.

 

Kada su ga jednom prilikom, godinama kasnije, pitali šta je za njega ljubav, Alen Delon je odgovorio da on kao ljubav vidi to kako se osetio kada ga je tog jutra pozvala ćerka, ali je onda razmislio i dodao:

 

Ali moja ljubav ima tačno lice... Moja ljubav ima Romino lice.

 

Romi Šnajder i Alen Delon bili su zajedno od 1958. do 1963. godine
Romi Šnajder i Alen Delon bili su zajedno od 1958. do 1963. godinefoto: - / Everett / Profimedia


Život Romi Šnajder posle Alena Delona


Nakon raskida s francuskom zvezdom, udala se 1966. za nemačkog režisera i glumca Harija Mejena, od kog se uskoro razvela, a s njim je dobila sina Davida, koji je umro sa 14 godina nakon što je pokušao da se popne na ogradu, slučajno zakačio femoralnu arteriju i iskrvario.


Romi Šnajder nikada se nije oporavila od toga, pa se, već lošeg mentalno zdravlja, navodno odala porocima kako bi ugušila svoju tugu.


Glumica je preminula iznenada 1982, kada je imala samo 43 godine, a njena smrt obavijena je velom tajni – zvanično je preminula prirodnom smrću i od srčanog udara, nakon što joj je telo bilo oslabljeno posle operacije bubrega mesec dana ranije.

 

Postoje, međutim, spekulacije da joj je pozlilo usled predoziranja alkoholom, što je njena prijateljica i snaha Loren Petin odbacivala, tvrdeći da Romi nije više pila u vreme smrti.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Trener za lični razvoj: Žene vide ljubav tamo gde je nema, to nam je u prirodi

 

makonda-tracker