14 godina starija od njega

Zavoleo ju je kad je BIO DETE, posle smrti joj ostavio zaveštanje: Najčudnija priča slavnih krila je zabranjenu ljubav

1

Majkl Džekson i Dajana Ros imali su neobičan odnos, u kom nisu krili ljubav, ali nikada nisu mogli do kraja da je ostvare.

Dajana Ros sa Majklom Džeksonom i ostatkom benda 'Džekson 5'
Dajana Ros sa Majklom Džeksonom i ostatkom benda "Džekson 5"foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Dajana Ros bila je 14 godina starija od Majkla Džeksona i bila je možda i najveća ljubav njegovog života, kako pišu strani mediji, njegova "majka, ljubavnica i prijateljica", i ona ljubav koja mu je uvek izmicala.

 

Upoznali su se 1969. godine, a Dajanu je Majkl odmah očarao, tada kao 11-godišnjak. I njegova ljubav prema Dajani počela je kao dečačka simpatija, a prerasla je s godinama u tinejdžersku opčinjenost, dok ni ona nije krila koliko ga voli.

 

Njegov brat Džermejn pisao je svojevremeno u svojoj knjizi: — Postali su bliski kad je Majkl odrastao. Znam da je Majkl voleo Dajanu otkako je bio dečak, ali znao je da ne može da se ponaša u skladu sa svojom ljubavlju prema njoj dok ne bude odrastao.

 

I zaista, već kasnih sedamdesetih godina, Dajana Ros i Majkl Džekson flertovali su javno, a brojni natpisi medija u to vreme spekulisali su da se između njih dvoje dešava nešto više od prijateljstva.

 

 

Kako je sve krenulo?

 

Majkl Džekson upoznao je Dajanu kao dete, kada je sa svojim bendom Džekson 5 (The Jackson 5) započeo put ka slavi, dok je Dajana već imala veličanstvenu karijeru u to vreme.

 

Dajana je bila među prvima koji su utrli put bendu ka slavi, te im stavila do znanja da će uraditi sve što može da im pomogne. Zapravo, jedno vreme se u medijima pisalo da ih je ona i otkrila, što nije bila prava istina. 

 

Majkl je često pričao o Dajani Ros, a jedno vreme je čak i živeo s njom u mlađim godinama, dok je njegova porodica tražila svoj dom u Los Anđelesu.

 

1977. godine prihvatio je ulogu Strašila u jednoj adaptaciji "Čarobnjaka iz Oza", gde je Dajana igrala Doroti; ipak, spekulisalo se da će Dajana prihvatiti ulogu samo ako i Majkl, u to vreme tinejdžerski idol, takođe igrati u filmu. Sa 33 godine, koliko je tad imala, smatralo se da je prestara za ulogu Doroti.

 

Dajana Ros i Majkl Džekson
Dajana Ros i Majkl Džeksonfoto: RAP/MPI / Capital pictures / Profimedia

 

Majka Majkla Džeksona jednom je rekla da je Majkl bio zaljubljen u nju još otkako je gost u njenoj kući. — Niste lepe dok ne izgledate kao Dajana — govorio bi svojim sestrama La Toji i Dženet.

 

Biografer Džeksona, Džej Rendi Taraboreli, ispričao je da su, tokom snimanja filma 1977. godine, Dajana i Majkl redovno izlazili u čuveni noćni klub Studio 54. Jedan od Dajaninih asistenata govorio je da ujutru ne bi mogli da ih dobiju, kada su kasnili na snimanje, a kad bi ih dobili, ispostavilo se da su bili u njegovom apartmanu, a da je ona tu provela noć, piše thedetailchannel.medium.com.

 

Kasnije je Dajana uhvaćena na setu dok je govorila: — Pa, reći ću vam jedno, Majkl definitivno nije gej. 

 

Flert se nastavio tokom godina, ali Dajana nikad nije prihvatila tu vezu ozbiljno zbog razlike od 13 godina. Iako to nije bio problem Majklu, Dajani je smetala razlika u godinama i njihovo druženje kad je Majkl bio dete. Plašila se kako će to uticati na sliku javnosti o njoj, a bila je veoma ambiciozna.

 

Oni su nastavili da sarađuju, a jednom prilikom je Dajana nazvala Majkla svojom bebom.  Luda sam za Majklom i mnogo ga volim. On mi je inspiracija, veoma je nežan, divan, poseban, ne znam ni da li zna koliko je poseban. Svaki put kad mogu da budem blizu njega, koristim to, njegova aura je sva satkana od ljubavi — govorila je ona.

 

 

Pisalo se da Majkl ima čitav oltar kod kuće, posvećen Dajani, sa fotografijama, uspomenama... Ipak, Dajana nije bila u tom smislu zainteresovana za Majkla i pokušala je malo to da ublaži. Publika ih je videl kao majku i sina, a na dodeli Oskara 1981. godine rekla je: "On će igrati mog sina", nakon čega su oboje krenuli grohotom da se smeju.

 

Majkl je 1983. godine govorio da je Dajana sve što je mogao da poželi, zatim da je voli, te da se nada da će se udati za njega.

 

— Uvek mi govori svoje tajne, takva je naša veza i trajaće zauvek.

 

Stoga, bio je slomljen kada je Dajana upoznala svog drugog muža, za koga se udala 1986. godine. Majkl je otkazao dolazak na venčanje u poslednjem trenutku.

 

 

Kada sam čuo da se Dajana Ros udaje, bio sam srećan zbog nje jer sam znao da je ona srećna. Ipak, bilo mi je jako teško, jer je trebalo da idem okolo i pravim se da sam preplavljen emocijama što se Dajana udaje za čovek kog nisam ni upoznao. Hteo sam da bude srećna, ali moram da priznam da sam bio povređen i malo ljubomoran — rekao je Džekson.

 

On je kasnije napisao nekoliko pesama posvećenih Dajani i njihovoj vezi, među kojima je i Dirty Diana iz 1987. Zapravo, nije potvrđeno da je pesma posvećena njoj, ali fanovi su spekulisali da joj je posvetio tu pesmu dok je bio ljut što se udala za drugog muškarca.

 

Njen brak nije bio srećan, iako je rodila dva sina. Međutim, pisalo se da se tajno viđala s Majklom i dok je bila trudna!

 


 

Voleo sam uvek Dajanu i uvek ću je voleti — napisao je Majkl u svojim memoarima Moonwalk.

 

S godinama su se sve manje viđali jer se ona fokusirala na porodicu, a on na karijeru. Ipak, on nju nikad nije zaboravio.

 

Kada ga je posetila u bolnici 1995. godine, on je izbacio suprugu Lisu Mari Presli iz sobe kako bi se pripremio za Dajanin dolazak. Kada je preminuo 2009. godine, Dajana je pomenuta u testamentu, gde je napisao da bi voleo da ona odgaja njegovu decu, ako bi njihova majka umrla.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

PLESAČI IMAJU PUNE RUKE POSLA! U pitanju je nasleđe Majkl Džeksona! 

 

makonda-tracker