njihov način

Troje dece, 23 godine ljubavi, ali od braka – ništa: Traumatičan razvod iz 90-ih Evi Hercigovoj bio je sasvim dovoljan

0

Prošlo je više od dve i po decenije otkako se rastala od poznatog muzičara, a "Merilin Monro devedesetih" i čovek njenog života još ne staju pred matičara i uživaju u svakom zajedničkom trenutku

Eva Hercigova i njen dugogodišnji partner na Kanskom festivalu 2007. godine
Eva Hercigova i njen dugogodišnji partner na Kanskom festivalu 2007. godinefoto: EPA/CHRISTOPHE KARABA

Češka manekenka Eva Hercigova danas slavi 51. rođendan, a ona jedva da se promenila u odnosu na dane kada je tek sticala svetsku slavu.


Danas je u prilici da može da bira koliko će i kada raditi, ali ona nema nameru da stane – i dalje je veoma aktivna, učestvuje u brojnim kampanjama i šeta pistama na revijama prestižnih brendova, a među onima s kojima je sarađivala su najprestižnije kuće, kao što su Dolce & Gabbana, Chanel, Versace, Louis Vuitton...


Krasila je naslovnice brojnih modnih magazina, od kojih su najčuveniji Vogue, Elle, Harper's Bazaar, Marie Claire, Glamour, a bila je jedna od najistaknutijih figura u modelingu devedesetih, kada je bila proglašavana savremenom verzijom Merilin Monro.

 

Eva Hercigova na Kanskom festivalu
Eva Hercigova na Kanskom festivalufoto: EPA-EFE/Mohammed Badra

Eva nije otkrila kako će proslaviti rođendan, ali se pretpostavlja da ga provesti u krugu najbližih – svog dugogodišnjeg partnera Gregorija Marsiaja i njihove dece Džordža, Filipea i Edvarda.

Ovaj par već godinama živi u Italiji, a svake godine za svoju godišnjicu obeleže krstarenjem obalom u društvu svojih sinova. Eva Hercigova i Gregorio vereni su od 2017, a zajedno su 23 godine. Ipak, uprkos vereničkom prstenu na njenoj ruci, manekenki se ne žuri s venčanjem, a jednom prilikom objasnila da je razlog to što je već jednom razvedena.

 


Hercigova je, naime, od 1996. do 1998. bila u braku s Tikom Toresom, koji je poznat široj publici kao bubnjar grupe Bon Jovi. Nakon rastanka je pronašla čoveka svog života, 2001. godine, nakon što je njen let ka Njujorku prekinut sletanjem u Italiju.


S njim je zasnovala porodicu i danas uživa u idiličnom životu, ali je odavno priznala da nije ljubiteljka braka. Kako je istakla za ContactMusic još 2005, "jedan razvod joj je dovoljan".


Moj brak s Tikom je propao jer smo bili premladi da zajedno izgradimo bilo kakve osnove – rekla je manekenka. – Ja nisam fan braka. Veza je stvar evoluiranju, a brak zaustavlja napredovanje ljubavi. Ja sam veoma nezavisna devojka i jako volim samoću. Zapravo sam kao mačka: volim da me maze, ali mi je potrebno i da odem, a onda se vratim.

 

Eva Hercigova i Gregorio Marsiaj na Kanskom festivalu 2007.
Eva Hercigova i Gregorio Marsiaj na Kanskom festivalu 2007.foto: EPA/CHRISTOPHE KARABA

Ipak, posle 16 godina veze i troje dece, Eva je rekla "da" italijanskom biznismenu kada ju je zaprosio i lepe vesti podelila na Instagramu uz poruku "Ti si taj".


Ipak, sedam godina kasnije, Eva i Gregorio i dalje uživaju na svoj način – bez burme i formalnosti, jednako srećni kao prvih dana.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Srpska manekenka u najpoznatijoj filmskoj industriji

 

makonda-tracker