iskopirale čuveni stil

OD CECE I KARLEUŠE DO MLAĐIH ZVEZDA: Domaće pevačice koje su dokazale da je Merilin Monro ženama VEČITA INSPIRACIJA

3

Na današnji dan 1926. godine rođena je legendarna Merilin Monro, simbol Holivuda i ženske lepote, a u decenijama nakon što nas je ona napustila slavne dame ne prestaju da primenjuju njene trikove

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Plava kosa, crvene usne, senzualan pogled — zvuči jednostavno, ali Merilin Monro je od ovih sitnica napravila prepoznatljivi izgled, zaštitni znak i stil koji i u decenijama nakon njene smrti povezujemo s nenadmašnim seksepilom i fatalnošću.

 

Lepa Norma Džin Mortenson poslužila je kao inspiracija brojnim holivudskim lepoticama, pa gotovo da nema zvezde koja u jednom periodu karijere nije negovala prepoznatljivi stil Merilin Monro ili je makar snimila editorijal za čije je potrebe imala crveni ruž, talasasti platinasti bob i pogled koji otapa led.

 

1 / 6 Foto: Profimedia


Međutim, jeste li znali da su i mnoge ličnosti s domaće i regionalne javne scene i same primenile Merilinine cake? Ona je poslužila kao inspiracija brojnim poznatim damama, a jedna od prvih koja je očarala sve stilom Monroove bila je Tatjana Matejaš, poznatija kao Tajči.

 

1 / 5 Foto: Youtube/Printscreen/Koos Kafee

 

Najsnažniji utisak inspirisana izgledom Merilin Monro ostavila je Severina, koja je najpre tokom promovisanja albuma "Pogled ispod obrva" negovala njen stil, posle nekoliko godina igrala čuvenu glumicu u mjuziklu "Merilin Monro: Seks boginja" zagrebačkog pozorišta "Komedija", a potom snimila i jedan editorijal u kome joj vetar diže belu haljinu — kao u čuvenoj Merilinkinoj sceni u filmu "Sedam godina vernosti".

 

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen

 

Tokom devedesetih, u Merilin se transformisala i Svetlana Ražnatović Ceca, koja je u jednom spotu ponela prepoznatljivi look i belu haljinu.

 

Svetlana Ceca Ražnatović
foto: Youtube Printscreen

Stilu Merilin Monro nije odolela ni Jelena Karleuša, koja je u spotu za pesmu "Upravo ostavljena" snimila kadrove u kojima je stilizovana kao legendarna seks bomba.

 

1 / 7 Foto: Youtube Printscreen

 

Nedavno je i Maja Berović na snimanju spota za pesmu Honey odabrala baš ovakav imidž.

 

1 / 9 Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

 

 

makonda-tracker