do poslednjeg daha

Ovo je najlepše LJUBAVNO PISMO svih vremena u svetu poznatih: 4 meseca nakon njene smrti, srce slavnog pevača je stalo

0

Zajedno su proveli decenije, a prosio ju je mnogo puta. Pristala je tek kada je pao na kolena usred nastupa uživo, pred hiljadama ljudi.

Hoakin Finiks i Riz Viterspun kao Džoni Keš i Džun Karter u filmu 'Hod po ivici'
Hoakin Finiks i Riz Viterspun kao Džoni Keš i Džun Karter u filmu "Hod po ivici"foto: 20th Century Studios/YoutubePrintscreen

Pismo koje je legendarni muzičar Džoni Keš napisao svojoj supruzi Džun Karter izglasano je pre nekoliko godina najlepšim ljubavnim pismom svih vremena.


U anketi u kojoj je učestvovalo 1.000 ljudi, kako je pisao Stylist, njegove reči istaknute su kao najromantičnije, a – kada ga pročitate – lako je videti i zašto.


Džoni Keš i Džun Karter imali su jednu od najvećih ljubavnih priča u svetu poznatih, a venčali su se 1. marta 1968. godine, nakon što je pevač (po ko zna koji put) zaprosio Džun, ali tog puta usred koncerta u Londonu, u Ontariju.

U tom trenutku su se poznavali 13 godina, a zvanično su postali par nakon što se on razveo od prve supruge Vivijan Liberto 1966.

 

Džun Karter i Džoni Keš na nastupu
Džun Karter i Džoni Keš na nastupufoto: jonnycash/Youtube Printscreen

Zajedno su dobili jedno dete, Džona Kartera Keša.

 

Džun je umrla u maju 2003, a Džoni četiri meseca kasnije od komplikacija izazvanih dijabetesom, iako mnogi veruju da je njegovo zdravstveno stanje pogoršano zbog Džunine smrti.


Pismo Džonija Keša Džun Karter


Pomenuto pismo Džoni je napisao Džun 1994. godine, decenijama nakon što su se venčali, i to povodom njenog rođendana, dok je boravio u Danskoj.


Srećan rođendan, princezo. Ostarili smo i navikli jedno na drugo. Razmišljamo slično. Čitamo jedno drugom misli. Znamo šta ono drugo želi bez pitanja. Ponekad nerviramo jedno drugo pomalo. Možda nekada jedno drugo uzimamo zdravo za gotovo – napisao je on.

 

Hoakin Finiks i Riz Viterspun kao Džoni Keš i Džun Karter u filmu 'Hod po ivici'
Hoakin Finiks i Riz Viterspun kao Džoni Keš i Džun Karter u filmu "Hod po ivici"foto: 20th Century Studios/YoutubePrintscreen

Ali ponekad, kao danas, razmislim duboko o tome i shvatim koliko sam imao sreće jer delim život s najboljom ženom koju sam ikada sreo. Još uvek me fasciniraš u inspirišeš. Ti utičeš na mene tako da budem bolji. Ti si predmet moje žudnje, prvi zemaljski razlog mog postojanja. Mnogo te volim. Srećan rođendan, princezo.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Da li treba mešati posao i ljubav? Estrada za Kurir TV

 

makonda-tracker