traju uprkos svemu

25 godina razlike im nikada nije smetalo: Ljubavna priča NAJOMILJENIJEG HOLIVUDSKOG PARA koja traje više od 2 decenije

0

Ljubavna priča koja ne poznaje granice traje pune 24 godine 

LJUBAVNA PRIČA KETRIN ZITE DŽOUNS I MAJKLA DAGALASA
LJUBAVNA PRIČA KETRIN ZITE DŽOUNS I MAJKLA DAGALASA foto: EPA / MIKE NELSON

Ketrin Zita Džouns i Majkl Daglas su velike holivudske ikone, a njihova veza je poznata skoro kao i njihovi filmovi. Par sa liste A, koji sada živi u susedstvu kralja Čarlsa i kraljice Kamile, zajedno su više od 20 godina i imaju dvoje dece.

 

Njih dvoje su se venčali 2000. godine i od tada su zajedno prošli mnogo toga, a njihova ljubavna priča može da posluži kao inspiracija mnogim parovima. 

 

Kada su se upoznali?


Ketrin je ostavila neizbrisiv trag kod Majkla 1998. godine kada ju je video u ulozi zagonetne Elene Montero u filmu "Maska Zoroa". Kasnije ju je ponovo sreo na filmskom festivalu u Dovilu dok je promovisao svoj film "Savršeno ubistvo" i izrazio želju da mu publicista dogovori sastanak sa njom.

 

 

- Upoznao sam je u baru i bio sam pravi džentlmen - rekao je Majkl Džonatanu Rosu tokom pojavljivanja u njegovoj emisiji 2016. Glumac je napravio potez kasnije te večeri, bezobrazno govoreći glumici:

 

- Znaš, ja ću budi otac svoje dece.

 

Ali Ketrin nije bila odmah impresionirana glumcem.

 

- Čula sam mnogo o tebi, i videla sam mnogo o tebi, i mislim da je vreme da ti poželim laku noć - odgovorila mu je Ketrin.

 

KETRIN I MAJKL SU 20 GODINA U BRAKU
KETRIN I MAJKL SU 20 GODINA U BRAKU foto: Hasan Bratic / Sipa Press / Profimedia

 

Ipak, on nije želeo da odustane. Dogovorio je da se Ketrin pošalju ruže na snimanje njenog sledećeg filma, a ona je otkrila da još uvek ima čestitku koju joj je poslao sa njima. Govoreći za Access Hollivood 2019. godine, našalila se na račun njihovog prvog susreta i Majklovih samouverenih komentara:

 

- Znate šta je najgore?... Bio je u pravu.

 

Da li su Ketrin Zita Džons i Majkl Daglas u braku?


Da, oni su se venčali u novembru 2000. Tom prilikom napravili su raskošnu ceremoniju u hotelu Njujork Plaza. Slavni gosti viđeni na svadbi bili su Goldie Havn, Bred Pit, Tom Henks, Vupi Goldberg, Anthoni Hopkins i mnogi drugi.

 

LJUBAVNA PRIČA HOLIVUDSKOG PARA TRAJE DVE DECENIJE
LJUBAVNA PRIČA HOLIVUDSKOG PARA TRAJE DVE DECENIJE foto: Oliver Palombi / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

Ketrin je za venčanje nosila prelepu haljinu od slonovače. Srećni par se verio skoro godinu dana ranije tokom novogodišnjeg putovanja u Majklov dom u Aspenu u Koloradu 1999. U avgustu 2000. par je dobio svoje prvo dete, Dilana Majkla, koji je kao tromesečna beba je prisustvovala njihovom venčanju tog novembra.

 

Na pitanje u intervjuu za VSJ Magazine 2021. o tajni njihovog 20-godišnjeg braka, velška glumica je objasnila da je tajna u tome da se i posle toliko vremena jako zabavljaju kad su zajedno.

 

Ona je rekla da su „stalna ljubav i poštovanje“ i održavanje „smisla za humor“ ključni za bračni uspeh.

 

Da li su Ketrin Zita Džons i Majkl Daglas još uvek zajedno?


Da, nakon skoro 24 godine braka i 25 godina kao par, holivudski par je i dalje zajedno. Oni često u javnosti otkrivaju detalje iz svog porodičnog života, a veoma su aktivni i na društvenim mrežama. 

 

KETRIN ZITA DŽOUNS LJUBI 25 GODINA STARIJEG ZAVODNIKA
KETRIN ZITA DŽOUNS LJUBI 25 GODINA STARIJEG ZAVODNIKA foto: Alessio De Marco/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Međutim, par se razveo na neko vreme između 2013. i 2014. Objavljujući 2013. da prave pauzu od zajedničkog života, objavili su izjavu u kojoj su rekli da žele malo vremena da „procene i rade na svom braku”.

 

Govoreći za Event magazin 2015, Majkl je priznao:

 

- Imali smo malu neravninu na putu. Problem u ovom poslu je što je sve tako javno. Volim Ketrin više nego ikad. I nadam se da je osećaj obostran. Rešili smo stvari – spremni smo da nastavimo dalje.

 

U međuvremenu, Ketrin je za Telegraf 2022. rekla:

 

LJUBAVNA PRIČA ČUVENOG HOLIVUDSKOG PARA
LJUBAVNA PRIČA ČUVENOG HOLIVUDSKOG PARA foto: EPA-EFE/Mohammed Badra

 

- Nemoguće je da ne bude uspona i padova ako živite sa istom osobom i budite se sa njom svaki dan. Budim se sa Majkom skoro 25 godina. Volim da budem u braku, ali to je luda stvar kada stvarno razmislite o tome.  

 

Ketrin je prokomentarisala razliku u godinama para tokom svog intervjua za The Telegraph 2022. godine, objašnjavajući:

 

- Jednostavno smo veoma dobri jedno s drugim, poštujemo jedno drugo, i nikada ne osećam da je on 25 godina stariji od mene. Sećam se da su ljudi govorili , 'Kada ti budeš imala 50, on će imati 75.' Pa, to je samo matematika.

 

Bonus video:

Lidija Vukićević ispovest

 

makonda-tracker