niko nije verovao u njih

Stražarila je da ga Madona ne ukrade, lomili su srca: Najlepši par 90-ih se rastao, ali on kaže – VOLEĆE JE DO SMRTI

0

"Ukrala" ga je ženi, pa dežurala na snimanju da joj ga ne otme Madona: 

Antonio Banderas i Melani Grifit ispred jednog hotela u Francuskoj 1998. godine
Antonio Banderas i Melani Grifit ispred jednog hotela u Francuskoj 1998. godinefoto: MYCHELE DANIAU / AFP / Profimedia

Antonio Banderas nikada nije krio da ga je Melani Grifit osvojila na prvi pogled, pre nego što su progovorili, pre nego što ga je uopšte primetila u prostoriji.


Sve se dogodilo na dodeli Oskara 1989. godine, kada je Melani došla na ceremoniju u društvu tadašnjeg supruga Dona Džonsona, u trenutku dok je očarani Banderas stajao pored španskog režisera Pedra Almodovara.


Ugledao sam ovu prelepu ženu u krem haljini, s biserima – prisetio se Antonio kasnije u jednom intervjuu i otkrio da je odmah pitao Almodovara ko je to.

 


Melani je bila udata, Antonio nije imao šanse i sve je ostalo na čežnji i pogledima španskog zavodnika.

 

Kada su prvi put razgovarali, on nije bio šarmantan koliko biste očekivali od Banderasa. Štaviše, bio je pomalo neprijstojan.


Prva stvar koju me je pitao jeste koliko imam godina – ispričala je Melani Grifit za AARP jednom prilikom. – To je nešto najnepristojnije što me je iko pitao u prvom razgovoru. Ali bilo je nečega u vezi s njim...

 

Šest godina nakon što su se prvi put sreli, Melani i Antonio su igrali u romantičnoj komediji "Dvoje suvišnih", a oboje su i dalje bili u brakovima: Melani je (po drugi put) bila udata za Dona Džonsona, a Antonio je bio oženjen španskom glumicom Anom Lezom.


Sve se desilo vrlo, vrlo brzo i veoma kompulsivno, ali u to vreme smo bili zauzeti – ispričao je glumac kad je pričao o dinamici na setu. – Pokušavali smo, koliko god smo mogli, da zadržimo poštovanje. Mislili smo da je to jedan od onih trenutaka zanesenosti koje imamo kada snimamo filmove jer glumimo par, pa odemo zajedno kući.

 


Ana Leza potom je optužila Melani Grifit da joj je "ukrala muža", par se nije mnogo obazirao i, opijen ljubavlju i strašću, venčao se već godinu dana kasnije. Sudbonosno "da" izgovorili su odmah nakon što su se zvanično razveli od bivših partnera, u 14. maja 1996. u Londonu, a kasnije iste godine na svet je došla njihova ćerka Stela Banderas.


Niko nije očekivao da će ova veza trajati – Melani i Antonio jesu delovali skladno, ali toliko zaljubljeno i strastveno da je sve izgledalo kao ljubav koja brzo plane i još se brže ugasi.

 

1 / 8 Foto: EPA PHOTO EFE/JESUS DOMINGUEZ/jd/kr


Na samom početku njihove javne veze, kraljica popa Mafona pokazala je interesovanje za Banderasa dok su zajedno snimali film "Evita". Toliko je ameirčka pevačica obigravala oko Španca da je Melani dolazila i pravila vrlo neprijatne scene, pa su joj zabranili da priđe filmskom setu.


Madona je javno jurila za njim – ispričala je Melani Grifit u intervjuu koji je dala Lariju Kingu 2002. godine. – Bila sam trudna kad je snimao "Evitu". Bila sam trudna, samo što sam zatrudnela, pa sam otišla s njim. Zato je štampa napravila veliku stvar od toga kako Melani nadzire Antonija, kako ga ne ostavlja na miru s Madonom jer se plaši da će ga Madona – "Materijalna devojka" – ukrasti. Ali stvarno se nije radilo o tome.


Nakon što je u medijima izbila drama zbog navodne ljubomore Melani Grifit, Banderasove kolege zabranile su glumici da priđe snimanju, što je njoj teško palo.

 


Povredilo me je to što su mi zabranili da dođem na set. Nisu mi dali da priđem snimanju – požalila se Melani.


U svakom slučaju, između Banderasa i Madone se ništa nije dogodilo.


Volela bih da jeste – vajkala se Madona u jednom intervjuu. – Baš sam se zaljubila u njega. Ali on je bio s Melani Grifit. Nikad se nije sklanjala od njega.


Pokazali su Melani i Antonio da su jedno u drugom pronašli pravu ljubav i proveli zajedno mnogo lepih godina, iznenadivši sve. Zato je još veće iznenađenje usledilo kada su 2014. saopštili da se razvode. Oni su izdali saopštenje da se razilaze "prijateljski i uz mnogo ljubavi", ali je izvor blizak paru za People izjavio da su "oni godinama imali probleme", koji su rasli svaki put kada bi Banderas putovao zbog posla.

 

Melani Grifit i Antonio Banderas bili su u braku od 1996. do 2014. godine i zajedno dobili ćerku Stelu Banderas
Melani Grifit i Antonio Banderas bili su u braku od 1996. do 2014. godine i zajedno dobili ćerku Stelu Banderasfoto: EPA/JORGE ZAPATA

Međutim, nikada jedno o drugom nisu rekli nijednu ružnu reč. Tako je Banderas u jednom intervjuu pre nekoliko godina, dok je pričao o njenog borbi protiv raka kože, izjavio za ET:


Voleću tu ženu do smrti.


Razveli su se Melani i Antonio, a njihova ljubav i poštovanje nisu nestali, pa su i danas bliski prijatelji, a glumac njenu decu iz ranijih veza – glumicu Dakotu Džonson i Aleksandra Bauera – smatra svojom ćerkom i sinom.


Nakon rastanka od Melani, Banderas je počeo da se viđa s bankarkom Nikol Kempel, a Melani je trenutno, kolikoje poznato, sama. Kako je jednom prilikom ispričala, posle četiri razvoda, digla je ruke od braka.

 


Stvarno više ne mislim da je to bitno – rekla je za InStyle. Naročito ako imate šezdeset godina, decu i živite život kakav ste uvek hteli. Zašto bih se udavala? Volela bih da se zaljubim i imam romansu, vezu, ali nemam. Nastavljam da tražim. Imala sam nekoliko ljubavnika, ali ne i vezu.

 

BONUS VIDEO "Najteže je širiti ljubav"

 

makonda-tracker