13 godina su se voleli

"Bilo je kao da sam UPUCANA": Jedan od najlepših parova 90-ih je ostao zajedno 5 godina nakon što joj je on SMRVIO SRCE

0

Samo dve nedelje nakon što je ceo svet detaljno izveštavao o tome kako ju je glumac prevario s uličnom prostitutkom, ona je nasmejana pozirala pored njega držeći ga za ruku

Hju Grant i Elizabet Harli bili su zajedno od 198, do 2000.
Hju Grant i Elizabet Harli bili su zajedno od 198, do 2000.foto: ANDRE DURAND / AFP / Profimedia

Engleski glumci Elizabet Harli i Hju Grant bez sumnje su obeležili jednu eru filma, svojim ulogama u romantičnom komedijama tokom devedesetih, kada je trajala i njihova ljubavna priča.


Danas su oni bliski prijatelji, a Grant je kum Lizinom sinu Demijanu Harliju, pa su u prošlosti ostavili i svoju romansu i mnogo, mnogo bola koji je glumac naneo jednoj od najlepših žena planete.


Ljubavna priča Hjua Granta i Elizabet Harli

 

Upoznali su se 1987. godine, na setu španskog filma "Veslanje uz vetar" (Remando al viento), što je bio debi Elizabet Harli u nekom dugometražnom filmu.

Kako su držali do svoje intime, nije poznato kako su se tačno i kada zavoleli, ali su početkom devedeseth bili jedan od omiljenih parova u svetu slavnih.

 

Hju Grant i Elizabet Harli bili su zajedno od 1987. do 2000.
Hju Grant i Elizabet Harli bili su zajedno od 1987. do 2000.foto: VINCE BUCCI / AFP / Profimedia

U tom trenutku, Hju Grant je bio velika zvezda zbog uloge u filmovima "Četiri venčanja i sahrana" i "Razum i osećajnost", a Liz ga je pratila i podržavala dok je i sama gradila vrlo zapaženu karijeru u glumi i modelingu.


Jedan od najčuvenijih njihovih trenutaka svakako je zajednički dolazak na premijeru "Četiri venčanja i sahrane", kada je Elizabet nosila čuvenu Versace haljinu sa zihernadlama 1994, ali su uvek privlačili jednaku pažnju.

 

Hju Grant i Elizabet Harli bili su zajedno od 1987.  do 2000.
Hju Grant i Elizabet Harli bili su zajedno od 1987. do 2000.foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Mnogo toga u vezi s njihovom vezom bilo je misterija, a kada smo konačno saznali nešto važno – bio je to jedan od najvećih skandala u istoriji Holivuda.


Zašto je Hju Grant prevazio Liz Harli s prostitkutkom?


Hju Grant uhapšen je 1995. u Los Anđelesu, jer ga je prostitutka Divajn Braun oralno zadovoljavala u automobilu, a medije su odmah preplavile fotografije glumca nastale u policiji.

 

Tek pre nekoliko godina, on je progovorio o ovom događaju u podskastu WTF Marka Merona, a njegovo objašnjenje zašto je prevario jednu od najlepših žena planete, i to na takav način bilo je – baš je bio neraspoložen.

Naime, tek je bio odgledao svoj film "Devet meseci" i nije bio oduševljen.

 

Hju Grant je preko noći izgubio imidž dobrog momka
Hju Grant je preko noći izgubio imidž dobrog momkafoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN


– Trebalo je da se objavi moj prvi holivudski film, tajming mi je bio odličan. Moj problem je bio u tome što je to bio moj prvi film u Holivudu i upravo sam ga odgledao – počeo je on i istakao da je imao velika očekivanja, ali loš predosećaj.


Film je trebalo da bude objavljen nedelju ili dve posle toga, a imao sam loš osećaj u vezi s njim. Svi u njemu su bili sjajni, ali ja sam bio tako užasan da nisam bio u dobrom duševnom stanju – priznao je samokritični Grant.


Razočarao sam sam sebe – rekao je glumac iskreno.

 

Divajn Braun, prostitutka s kojom je Hju Grant imao odnos
Divajn Braun, prostitutka s kojom je Hju Grant imao odnosfoto: LAPD / AFP / Profimedia

Zato je otišao na Sanset bulevar, platio prostitutki 60 dolara za oralni seks u automobilu, uhapšen je, a potom je platio kaznu od 1.000 dolara i bio prinuđen da učestvuje u programu za edukaciju o AIDS-u. S druge strane, Divajn Braun, pomenuta seksualna radnica, dobila je 180 dana iza rešetaka.

Veza Hjua Granta i Elizabet Harli posle skandala


Posle ovog incidenta, omiljeni "dobri momak iz komšiluka" Hju Grant postao je u očima javnosti nešto sasvim drugo – imidž mu je narušen. To nije uticalo na njegovu vrlo uspešnu karijeru, a čak ni na vezu sa Elizabet Harli.

 

Još uvek nije jasno kako, ali on je uspeo da ubedi glumicu da mu oprosti skandal, a Liz je bila njegova pratnja na premijeri "Devet meseci" samo dve nedelje posle šokantnih vesti o njenom dečku.

 

Elizabet Harli pojavila se s Grantom na premijeri 'Devet meseci' samo dve nedelje posle skandala
Elizabet Harli pojavila se s Grantom na premijeri "Devet meseci" samo dve nedelje posle skandalafoto: VINCE BUCCI / AFP / Profimedia

Osećala sam se kao da sam upucana – priznala je kasnije Liz u intervjuu Barbari Volters.


Ipak, veza je trajala još pet godina, da bi se tek 2000. pročulo da su Hju Grant i Elizabet Harli raskinuli. Poznato je da su u međuvremenu ostali prijatelji, da je Hju krstio njenog sina Demijana, a petnaest godina posle raskida, glumac je u emisiji Watch What Happens Live rekao da je glumica njegova najbolja prijateljica i da im je samo "deo sa seksom ispario" iz odnosa.


U istoj emisiji te godine je gostovala i Liz, koja je rekla:


Hju me je stvarno nervirao. Volim ga, ali on je vrlo iritantan.

 


Elizabet je nakon raskida zatrudnela s biznismenom Stivom Bingom, koji je tražio test za utvrđivanje učinstva, a on je pokazao da je Bing zaista Demijanov otac. Ipak, mladić i dalje nosi samo majčino prezime. Glumica se od tada udala jednom, za biznismena Aruna Najara, s kojim je bila u braku od 2007. do 2011. godine.


Hju, koji je dugo odbijao da postane otac i da uđe u brak, danas je tata četvoro dece. S bivšom devojkom Tinglan Hong ima ćerku Tabitu i sina Feliksa, dok sa suprugom Anom Eberstajn ima sina Džona i ćerku.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

Zanosna Elizabet Harli

 

makonda-tracker