dodela oskara 2023.

GOLA HALJINA, 91 kilogram i samopouzdanje: Lepoticu nije mogao da poljulja ni neljubazni Hju Grant na dodeli Oskara

0

Dodelu Oskara obeležila je čuvena plus size lepotica koja je imala posebnu ulogu pred početak ceremonije

Ešli Grejam na dodeli Oskara 2023. godine
Ešli Grejam na dodeli Oskara 2023. godinefoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Manekenka Ešli Grejam (35), već godinama najpoznatiji plus size model na planeti, doživela je posebnu čast na 95. dodeli Oskara.


Poznatoj lepotici američka Akademija filmskih nauka i umetnosti ukazala je veliko poverenje kada je Ešli dobila zadatak da bude reporterka na crvenom tepihu i ćaska s poznatima uživo pred kamerama.


Zbog toga je manekenka bila jedna od prvih koji su stigli na ceremoniju, a ona se pojavila u još jednom izdanju o kom će se nesumnjivo pričati.


Izbor Ešli Grejam za dodelu Oskara bila je crna providna toaleta kojuz potpisuje modna kuća Alberta Ferretti, a reč je o interesantnoj varijanti "gole haljine".

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN


Manekenka se pojavila u kreaciji čiji se gornji deo sastoji od topa u obliku grudnjaka sa ukrštenim tračicama tik iznad stomaka, kao i lepršavih i ekstravagantnih rukava i rolka-okovratnika. Donji deo je još efektniji – preko crnog dubokog i ekstremno kratkog šortsa pada mrežasta i providna tkanina optočena kristalima i ima kraći šlep.

 

Ešli je uz to ponela dijamantske viseće minđuše i jedan efektan prsten, a uz je imala i kosu podignutu i zanimljivu punđu od tankih pletenica, čime je u prvi plan stavila lice.


Ona je još jednom pokazala da izgleda izvanredno u baš svemu što odabere, kao i da ne haje za negativne komentare i tvrdnje da ne bi trebalo da nosi kratke suknje i providnu odeću zbog toga što ima više od 90 kilograma.

 

Ešli Grejam u haljini Alberte Fereti na dodeli Oskara 2023. godine
Ešli Grejam u haljini Alberte Fereti na dodeli Oskara 2023. godinefoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Prestala sam da poredim sebe sa drugim ženama i da se takmičim sa njima. Zapravo, tada sam počela da se fokusiram na ono što radim, kako da utičem na svoju karijeru. I – bum! Počela sam da nadmašujem samu sebe. Moja karijera je bila sve uspešnija, mogla sam da dobijem sve što bih poželela – ispričala je Ešli jednom prilikom kako je stekla samopouzdanje.


Manekenka se, inače, odlično snašla na crvenom tepihu, a društvene mreže preplavio je jedan njen intervju koji je mogao da bude vrlo neprijatan. Naime, Ešli je pitala britanskog glumca Hjua Granta, koji nije izgledao preterano zainteresovano za ćaskanje, o filmu "Nož u leđa: Stakleni luk", a on je prokomentarisao da su njemu pojavljuje na tri sekunde, odgovarajući joj sve vreme ukratko i neprijatno, uz prevrtanje očima u jednom trenutku.

Manekenka je, ipak, ostala nasmejana i komunikativna, a komentari na račun glumca su brutalni.


"Kako ga nije sramota da bude ovakav prema njoj, baš je bila ljubazna", "Kako ima srca da se ovako ponaša prema Ešli", " Ona je tako profesionalna, a on je bezobrazan", "Njoj treba dati emisiju, a njemu uskratiti poziv na ovakve događaje ako mu je toliko ispod časti da priča s ljudima", "Sram ga bilo, devojka mu se lepo obraća"... neki su od komentara.

 

 

makonda-tracker