ima podršku i bivše i sadašnje žene

Bio je NAJBOLJI FRAJER Holivuda, godinama kasnije — više nije znao za sebe: Tužna priča čoveka koji se NIKAD nije predao

0

Razveo se od bivše supruge, a onda mu je postala gotovo najbolja prijateljica.

Životna priča Brusa Vilisa puna je obrta
Životna priča Brusa Vilisa puna je obrtafoto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Brus Vilis jedno je pd najvećih imena Holivuda, a njegov život poslednjih godina pod budnim je okom javnosti, otkako je obelodanjeno da se razboleo.

 

Punog imena Volter Brus Vilis, ovaj glumac rođen je 1955. godine, a ovog marta napunio je 68 godina.

 

Rođen je u Nemačkoj, otac mu je bio američki vojnik, a kasnije se porodica preselila u njegovo rodno mesto u Nju Džerziju.

Kao tinejdžer je imao problema sa mucanjem, zbog čega je imao probleme u školi, a drugovi su ga zvali Bak-Bak. U srednjoj školi se priključio dramsko klubu, a gluma na pozornici pomogla mu je da smanji mucanje.

 

Brus Vilis je stekao slavu sredinom osamdesetih godina, a njegova najznačajnina uloga svakako je bila Džon Meklejn u serijalu Umri muški, koja ga je načinila akcionim herojem, ali i bliskim prijateljem Silvestera Stalonea i Arnolsa Švarcenegera.

 

Neke od njegovih značajnijih uloga bile su u Petparačkim pričama, 12 majmuna, Petom elementu, Armagedonu, Šestom čulu...

 

 

Do 2010. godine, činilo se da je svaka njegova uloga obeležila neku od dotadašnjih dekada. Od tada, njegove uloge i profesionalni angažmani dobijaju mahom negativne kritike. Brus Vilis se povukao iz sveta glume 2022. godine, nakon što je obelodanjeno da mu je dijagnostikovana afazija.

 

Brus Vilis i Demi Mur

 

Najpoznatija ljubavna priča Brusa Vilisa svakako je ona koju je podelio s glumicom Demi Mur. Demi i Brus venčali su se 1987. godine, a u braku su dobili tri ćerke, Rumer, Skaut i Talulu.

 

Par je objavio da se razvodi 1998. godine, a konačno su se razveli 2000. Ipak, ovaj par se zbližio nakon razvoda toliko da danas često provode praznike zajedno kao porodica.

 

Brus Vilis i Demi Mur u danima ljubavi
Brus Vilis i Demi Mur u danima ljubavifoto: Ralph Dominguez/MPI/Capital Pict / Capital pictures / Profimedia

Koliko je ovaj par ostao blizak nakon razvoda svedoči i činjenica da su u karanitnu bili zajedno sa ćerkama usled pandemije virusa korona.

 

Susret Demi Mur i Brusa Vilisa je bio sudbinski, a venčali su se nakon samo tri meseca veze, u Las Vegasu. Govoreći o razvodu, jednom prilikom je rekao da se osećao kao da je omanuo kao otac i muž jer nije uspeo u tome da očuva porodicu.

 

— Još uvek volim Demi. Veoma smo bliski. Imamo troje dece koje ćemo nastaviti da odgajamo zajedno, i verovatno smo sada bliži kao što smo ikada bili. Shvatamo da imamo doživotnu posvećenost našoj deci. Naše prijateljstvo se nastavlja — izjavio je tada Brus Vilis.

 

Demi Mur i Brus Vilis ostali u fantastičnim odnosima nakon razvoda
Demi Mur i Brus Vilis ostali u fantastičnim odnosima nakon razvodafoto: Instagram

Pre Demi, bio je veren sa glumicom Bruk Berns, a 2004. godine su raskinuli nakon deset meseci. 

 

2009. godine, Brus se oženio manekenkom Emom Heming, s kojom ima ćerke Mejbel i Evelin.

 

 

Bolest Brusa Vilisa.

 

U martu 2022. godine, porodica Brusa Vilisa saopštila da je glumcu dijagnostikovana afazija, zbog čega je prekinuo karijeru. Nakon toga, oni su otkrili da on boluje od demencije.

 

Otkako smo na proleće 2022. godine objavili da je Brusu postavljena dijagnoza afazije, njegovo stanje je napredovalo i sada imamo određeniju dijagnozu: frontotemporalna demencija (poznata kao FTD, prim. nov) – stoji u izjavi za medije objavljenoj na sajtu Udruženja za frontotemporalnu degeneraciju.

 

— Znala sam da nešto nije u redu duže vreme. Započelo je nekom vrstom nejasnog reagovanja, što je cela porodica pripisala gubitku sluha — ispričala je njegova ćerka Talula Vilis.

 

Brus Vilis već duže vreme bori se s jednim oblikom demencije
Brus Vilis već duže vreme bori se s jednim oblikom demencijefoto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Džesi V. Džonson, koji je s Brusom radio na filmu "White Elephant", ističe da je bilo očigledno da to nije čovek kog poznaje godinama.


Znam zašto si ti ovde i znam zašto si ti ovde, ali zašto sam ja ovde? – pitao je Vilis jednom dvojicu članova ekipe na setu.

 

Jedan član filmske ekipe je istakao da su se svi trudili da Vilis ne ostavi loš utisak.


— To nije bilo toliko naporno, koliko nešto poput "Kako da ne učinimo da Brus izgleda loše" — rekao je. — Neko bi mu rekao njegovu repliku, a on nije znao šta to znači. Bio je samo marioneta.

 

Brus Vilis
Brus Vilisfoto: BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ipak, uz veliku pomoć i podršku porodice, Brus Vilis se i dalje bori sa svojim stanjem i ne predaje se.

 

Bonus video

Raša Bukvić otkrio kakav je Brus Vilis

 

makonda-tracker