LJUBAV ZA CEO ŽIVOT

"Bog nije hteo da imam decu": Slavna pevačica je u braku već 58 godina, a mnogi su mislili da je njen muž – IZMIŠLJEN

0

Pevačica je već decenijama u srećnom braku, a njen suprug toliko ne voli da se eksponira da su mnogi mislili da on zapravo ne postoji

Doli Parton udata je od 1966.
Doli Parton udata je od 1966.foto: Mattpapz / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Slavna američka kantautorka Doli Parton proslavila je pre nekoliko dana 78. rođendan, a ona spada u poznate ličnosti na koje godine ostavljaju malo traga – i danas je energična kao na vrhuncu karijere.


Iako se okušala i u popu, pre svega kao kompozitorka, najprepoznatljivija po svojim uspesima u svetu kantri muzike. Doli potpisuje hiljade singlova, njeni hitovi našli su se čak 25 puta na prvom mestu Bilbordove liste, a to je uspeh koji nijedna autorka i izvođačica kantri muzike nije mogla da ponovi.


Iako se obično ne eksponira previše, Doli je otvoreno pričala o svom životu u više navrata, ali su mnogi i dalje iznenađeni kada čuju da je udata.

Njen suprug ne voli da šeta crvenim tepihom i "grebe" se o njenu slavu, pa ni najveći fanovi Doli Parton ne znaju da je ona od 1966. u braku s Karlom Tomasom Dinom i da je, štaviše, on inspirisao njenu čuvenu pesmu "Jolene" (tačnije, mlada lepotica koja se "motala" oko njega).

 

Doli Parton i Karl Din Tomas u braku su od 1966.
Doli Parton i Karl Din Tomas u braku su od 1966.foto: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Brak Doli Parton


Kako je jednom prilikom priznala, iako je udata već 58 godina, mnogi misle da ona laže da ima muža.


Mnogi su tokom minulih godina mislili da sam supruga izmislila, jer on nimalo ne želi da bude pod svetlima reflektora. On je takav, rezervisan je i verovao je da nikad ne bi imao mira da se medijski eksponirao – istakla je svojevremeno Doli.


Štaviše, pevačica veruje da je to što je samo ona bila zastupljena u javnosti poboljšalo njihov brak, iako suprug nikada u životu nije bio na nekom njenom koncertu.

 

Doli Parton i Karl Din Tomas
Doli Parton i Karl Din Tomasfoto: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Poštovala sam uvek njegovu odluku. Jednom mi je rekao da sam ja odabrala taj svet, a on je odabrao mene i da možemo svoj brak držati dalje od medija. I stvarno jesmo – ispričala je ona.


Ne samo što je njihova ljubav i dalje jaka, a Karl podržava Doli uprkos tome što njene nastupe ne prati uživo, nego je njihov odnos sve čvršći, a 2016. godine su obnovili svoje zavete na 50. godišnjicu braka.


Od početka braka, Doli i Karl bili su sami jer nisu uspeli da dobiju potomstvo, a ona veruje da je, jednostavno, tako bilo suđeno.


Nisam imala decu, a verujem da Bog nije hteo da ih imam, tako da su sva deca mogla da budu moja, a ja sam mogla da radim stvari poput Biblioteke mašte – istakla je pevačica, aludirajući na svoj čuveni projekat u okviru kog je poklonjeno mnogo knjiga.

 

Doli Parton smatra da 'bog nije hteo da ima decu'
Doli Parton smatra da "bog nije hteo da ima decu"foto: EPA/HENNING KAISER

– Žrtvovala sam se, ali verujem da znam šta treba da radim. Morate da se žrtvujete – kaže ona o svojoj karijeri. –  Pošto nisam imala decu, a moj suprug je bio prilično nezavistan, imala sam slobodu. Mislim da veliku ulogu u mom uspehu ima to što sam imala slobodu da radim – objasnila je ona.


Doli, inače, obožava mališane, a posvećena je tetka deci svoje braće i sestara.

Skoro da mi je drago što nemam decu. Smrtno sam zabrinuta za svoje male nećake i njhovu decu – priznaje ona.

 

Jedna od tajni njihovog braka je, veruje, i to što je suprug nikad u životu nije video nenašminkanu.

 

Doli Parton muž nikad nije video bez šminke
Doli Parton muž nikad nije video bez šminkefoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Kada sam osamdesetih došla u Los Anđeles, počela sam da spavam našminkana. Mislila sam – neću izaći na ulicu bez šmike, u slučaju da tu budu kamere. Želim da budem spremna za izlazak – napisala je ona u svojoj knjizi Behind the Seams: My Life Rhinestones, preneo je Daily Express.


Tu naviku je zadržala decenijama, pa ni pred Karla ne izlazi bez šminke.


Ne želim da izgledam kao veštica pred njim – kaže ona.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Koje su idealne godine za brak

 

makonda-tracker