za ceo život

Sreli su se kao deca, pa zajedno proveli više od POLA VEKA: Predivna priča Dušana i Nade Kovačević obojena je ljubavlju

0

"Pretpostavljam da je možete zvati njegovom muzom", svojevremeno je o ljubavi svojih roditelja rekla džez umetnica Lena Kovačević

Dušan Kovačević bio je u braku s Nadom 50 godina, do njene smrti
Dušan Kovačević bio je u braku s Nadom 50 godina, do njene smrtifoto: M.K./ATAImages

Džez pevačica Lena Kovačević podelila je danas na Instagramu da je preminula njena majka Nada Kovačević.


Ova ugledna advokatica nikada se nije eksponirala u javnosti, iako je više od pola veka provela s Dušanom Kovačevićem, Leninim ocem i jednim od naših najcenjenijih dramskih pisaca, režisera i akademika.


Nadu smo uglavnom na javnim događajima viđali sa suprugom i ćerkom, mahom na pozorišnim premijerama, a Lena je jednom prilikom pre više od tri godine podelila delić ljubavne priče njenih roditelja.

Džez umetnica podelila je tada fotografiju na kojoj je zagrljena s majkom i ocem i napisala:


Njih dvoje. Na današnji dan, 47 godina braka, 53 godine zabavljanja. Upoznali su se sa 16, odnosno 18 godina, i prošetali Petrovaradinskim mostom – napisala je Lena i objasnila kako je sve počelo. – Ona je bila najbolji đak, on je odlično igrao fudbal i napisao prvi komad u srednjoj, u koji se ona zaljubila.

 

Nada i Dušan Kovačević na svom venčanju
Nada i Dušan Kovačević na svom venčanjufoto: Instagram / lenakovacevic_official

Lena se tada izvinila roditeljima što je objavila ove detalje, o kojima nikada nisu pričali javno, a otkrila je i da je Dušan napisao njenoj majci pesmu.


Prvu pesmu (koju je posvetio mami) uskoro ćemo čitati u knjizi pesama, iz filmova, predstava, porodicnih dogadjaja.... Knjiga je posvećena mami... – napisala je ona tada. – Pretpostavljam da možete da je zovete njegovom muzom.

 

Nada, Lena i Dušan Kovačević
Nada, Lena i Dušan Kovačevićfoto: Marina Lopičić

Lena nije često pričala o roditeljima i porodičnom životu, ali je jednom prilikom otkrila šta su Dušan i Nada preneli na nju.


To su one najbolje i čuvene rečenice: "Sve što možeš danas, ne ostavljaj za sutra" ili "Moraš da se baviš nekim sportom". Od njih sam nasledila upornost, ljubav prema putovanjima, ljubav prema umetnosti... – objasnila je Lena pre nekoliko godina.


Par je, inače, pored Lene, dobio i sina Aleksandra.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Poljubac o kom se priča

 

makonda-tracker