"anđele naš..."

"Učila si nas da se nosimo s tvojom bolešću": Preminula Nada, majka Lene Kovačević i supruga Duška Kovačevića

0

Proslavljena džez umetnica oprostila se od majke emotivnom porukom

Nada, Lena i Duško Kovačević
Nada, Lena i Duško Kovačevićfoto: Marina Lopičić

Preminula je Nada Kovačević, majka poznate džez pevačice Lene Kovačević i dramskog pisca, scenariste, reditelja i akademika Dušana Kovačevića, podelila je njena ćerka Lena na Instagramu.


Jedna od omiljenih domaći pevačica oprostila se od majke emotivnom porukom, koju je podelila pored njene crno-bele fotografije iz mladosti.

 


Anđele moj... anđele naš. NADO – počela je ožalošćena Lena. – Otišla si Gospodu koga si svim srcem volela. Radost je tvoje srednje ime, ljubav i požrtvovanje tvoj savet za srećan život.


Ona se prisetila majčine urođene radosti i energičnosti i nekih od lekcija koje je prenosila porodici.

Umela si da se raduješ životu u potpunosti, neverovatne životne energije po kojoj si prepoznatljiva, pa tako i poslednjih godina tokom prestrašne bolesti koju si nosila kao svoj krst. Ti si učila nas kako da se sa bolešću tvojom nosimo. Kao da je sve normalno. A bila je borba... Bila si i u tome blagodarna. Nasmejana. Zaslužila si Svetlost. Mamice... – napisala je Lena.

 

Nada, Lena i Dušan Kovačević
Nada, Lena i Dušan Kovačevićfoto: Marina Lopičić

Pratioci Lene Kovačević uputili su izraze saučešća u komentarima.


Nada Kovačević se, inače, nije bavila javnim poslom, već je bila pravnica, a u javnosti smo je viđali u retkim prilikama, uglavnom pored supruga i ćerke.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Branislav Lečić u Sceniranju

 

makonda-tracker