neobičan početak, tužan kraj

Prvi poljubac dogodio se u neočekivanim okolnostima: Ljubavna priča Antonija i Leposave Isaković, roditelja Milice Milše

1

Leposava i Antonije su kao krunu ljubavi dobili ćerku Milicu, koja im je bila najveća motivacija i radost. 

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Istaknuta glumica Miliša Milša Isaković prvi put se u epizodnim ulogama na TV ekranima u ostvarenjima "Drugarčine", "Berlin kaput", "Tren", a roditelju su duboko verovali u njen uspeh koji se kasnije i dogodio.

 

Miličina majka Leposava Isaković Milanin je bila arhitekta, književnica, slikarka koja je osvajala lepotom i mudrošću već na prvi pogled.

 

Njeni roditelji Milica i Milan kao akademski obrazovani ljudi naslednicu Leposavu usmeravali su ka pravim vrednostima, kako bi jednog dana postala samosvesna i samostalna žena, piše sajt Biografija.

 

Nakon završene gimnazije, krenula je koracima oca Milana, te je upisala "Arhitektonski fakultet" u Beogradu na kojem je i diplomirala. 

 

Iako je završila arhitekturu, Leposavu je oduvek interesovala književnost, a talenat za pisanje i kolumne spoznala kao tinejdžerka.

 

 

Drama "Naprežem se, al šta vredi" je njen prvi rad koji je 1972. godine objavljen u magazinu "Scena". kasnije je počela da zarađuje pišući kolumne za časopise kao što su "Savremenik", "Književnost", "Politika", "Čačanski glas", "Koraci".

 

Tokom studentskih dana upoznala je ljubav svog života Antonija Isakovića,  književnika koji ju je odveo pred oltar.

 

Ovom činu prethodila je interesantna priča, kada je Lepa obolela od tuberkuloze, a Antonije ju je posećivao u bolnici, donosio joj slatkiše i bukete belih ruža.

 

Posećivao ju je često, a tada su se prvi put i poljubili. Lečenje je potrajalo nedeljama, a mladi književnik koji je u to vreme bio direktor „Nina“ , želeo da je da postane njegova supruga, iako se ova ideja nije dopala njenim roditeljima s obzirom na to da je i dalje imala status studentkinje.

 

 

 U jednom intervju je rekla da je sigurna da su mnogi smatrali da Antonije ima "najlepšu i najgluplju" ženu."

 

Uz supruga poželela je da piše kratke romane, jedan od njih se zvao "Šake", a upravo zbog njega Antonije nije želeo da primi Oktobarsku nagradu za književnost. Smatrao je da je njegova supruga napisala izuzetno dobar roman i da je ona takođe trebalo da primi tu nagradu, ali nije.

 

Njihova ljubav zapamćena je kao vanvremenska, a obeležila su je mnogobrojna putovanja širom sveta, umetnička dela, doprinos književnosti i beskrajna iskrenost koju su negovali.

 

Antonije i Leposava kao krunu ljubavi dobili su naslednicu Milicu koja je bila njihov ponos i najveća radost.

 

 

Leposava nas je napustila 29. novembara 2016. godine u Beogradu, a Antonije davne 2002. Glumica se i danas ne miri sa ovim činjenicama, a poruka koju je uputila majci lomi srca.

 

—  Mama... tri godine si moje nedostajanje ... Vidim te kad god zatvorim oči... Čujem te kad god ne znam šta mi je činiti... Tu si ... Otišla nisi i znam da nikad nećeš... Jer majke su uvek tu, prvo pored nas a onda u nama... Volim te u beskraju beskrajno — napisala je svojevremeno.

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker